Πόσο καιρό πρέπει να κρατάμε τα κρασιά μετά το άνοιγμα τους;

0

Μια απορία που προβληματίζει πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, είναι πόσο καιρό πρέπει να κρατάμε τα κρασιά μετά το άνοιγμα τους. Σίγουρα στο σπίτι σας θα έχετε μπουκάλια που έχουν ανοιχτεί εδώ και μήνες και θεωρείτε ότι ακόμα είναι καλά και μπορούν να καταναλωθούν.

Κατ’αρχή, δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο σακί όλα τα κρασιά. Για το πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να μείνουν ανέπαφα αφού τα έχετε ανοίξει, εξαρτάται από τον τύπο του κρασιού και την ποσότητα που έχει μέσα σε αυτό.

Ας το δούμε αναλυτικά:

#1. Κόκκινα Κρασιά!

Δεδομένου ότι τον χειμώνα καταναλώνονται περισσότερο από τα υπόλοιπα, σίγουρα στο σπίτι θα υπάρχει έστω και ένα. Για 3-5 ημέρες λοιπόν, το κόκκινο κρασί μπορεί να καταναλωθεί αν είναι σε δροσερό μέρος.

#2. Λευκά Κρασιά!

Τα λευκά κρασιά αντέχουν από 3 εώς 4 ημέρες στο ψυγείο, ειδικά αν είναι κάπως γεμάτα. Αν ο τύπος του κρασιού ήταν περασμένος από βαρέλι, τότε σημαίνει ότι η οξύτητα του είναι περιορισμένη και δεν έχει τόση αντοχή όσο τα υπόλοιπα λευκά κρασιά.

#3. Ροζέ Κρασιά!

Τα ροζέ κρασιά μπορούν να μείνουν ανοιχτά χωρίς να χαλάσουν γύρω στις 5 με 6 ημέρες. Μάλιστα κάποια συγκεκριμένα, γίνονται πιο νόστιμα ακόμα και μετά την πρώτη μέρα ανοίγματος.

#4. Αφρώδη Κρασιά!

Τα αφρώδη κρασιά, μπορούν να μείνουν ανοιχτά στο ψυγείο και να μη χαλάσουν μέχρι και 3 ημέρες. Ορισμένα όμως, όπως η σαμπάνια, διαρκούν κάποιες μέρες περισσότερο καθώς η παραγωγή τους έχει γίνει με την μέθοδο δεξαμενής.

Όλα αυτά όμως, χρειάζονται και το κατάλληλο mini bar, για να μπορέσουν να συντηρηθούν σωστά τα κρασιά σας. Γι’αυτό σας προτείνουμε το Candy CCV150EU από τον Κωτσόβολο.

Διαστάσεις σε cm (Υ x Π x Β): 84 x 50 x 55
Χωρητικότητα σε lt (Μικτή): 122
Χωρητικότητα σε Φιάλες : 40
Αριθμός Ραφιών : 6
Θερμοκρασία : 7°C – 18°C

συντηρητής κρασιών

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.