“Πούρα” με σπαράγγια και σφολιάτα

0

Ένα γρήγορο και εύκολο τσιμπολόγημα λαχανικών για τέλεια πάρτι. Σερβίρετε με αεριούχα ποτά και σαμπανιζέ κρασί.

Συστατικά

  • 150gr έτοιμη σφολιάτα
  • αλεύρι
  • 25gr τυρί κρέμα
  • 10 λόγχες σπαραγγιών
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
  2. Τυλίξτε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 15cmx25cm και αλείψτε παντού με το τυρί κρέμα.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 10 μακριές, λεπτές λωρίδες.
  4. Τυλίξτε μια λωρίδα ζαχαροπλαστικής σε μια σπείρα γύρω από κάθε δόρυ σπαραγγιού και τοποθετήστε σε ένα ταψί. Αλείψτε ελαφρά το καθένα με χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια σκορπίστε πάνω από την παρμεζάνα.
  5. Ψήνετε τα πούρα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.