Προϊόντα με πράσινη… καρδιά από την ΙΚΕΑ

0

Με πυρήνα ένα υγιέστερο περιβάλλον για όλους, η σουηδική IKEA ανακοίνωσε μια σειρά από οικολογικά προϊόντα, για την κατασκευή των οποίων μάλιστα δεν δημιουργήθηκαν απόβλητα, καθώς βασίζονται σε ανακυκλωμένα υλικά. Η σειρά που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα της αλυσίδας τον Φεβρουάριο του 2017, θα περιλαμβάνει ντουλάπια κουζίνας με πράσινη συνείδηση, οικολογικές καρέκλες σε μοντέρνο σχεδιασμό και χρώματα, αλλά και πολύχρωμα γυάλινα βάζα φιλικά προς το περιβάλλον.

IKEA-no-waste-kitchen-2-1020x610

Τα οικολογικά προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά πολλές φορές υστερούν σχεδιαστικά, ενώ η τιμή τους συχνά ξεφεύγει από την σφαίρα της λογικής. Η νέα σύνθεση κουζίνας KUNGSBACKA έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα. Τα οικολογικά ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένο ξύλο και μάλιστα σε ποσοστό που, κατά την εταιρεία, αγγίζει το 99,9%.

IKEA-no-waste-collection-chairs-1020x610

Η νέα καρέκλα ODGER είναι κατασκευασμένη από 70% ανακυκλωμένο πλαστικό και 30% ανακυκλωμένο ξύλο. Το μινιμαλιστικό σχέδιο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΙΚΕΑ με τους σουηδούς σχεδιαστές From Us With Love. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την χαρακτηριστική σκανδιναβική εμφάνιση που ταυτίζεται με την περιβαλλοντική ταυτότητα του προϊόντος. Η οικολογική καρέκλα πρόκειται να κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα και συνδυασμούς υλικών.

IKEA-no-waste-collection-1020x610

Τα εντυπωσιακά γυάλινα βάζα για όσους αγαπούν το design, το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη τους, έρχονται λίγο μετά την τελευταία επαφή της σουηδικής εταιρείας με τους προμηθευτές της στην Κίνα. Οι υπεύθυνοι της ΙΚΕΑ συνειδητοποίησαν, συγκεκριμένα, ότι τα ελαττωματικά προϊόντα που παράγονταν εκεί απλά πετάγονταν στα σκουπίδια. Έτσι η εταιρεία, αποφάσισε από εδώ και στο εξής, να λιώνει τα γυάλινα αντικείμενα που είχαν ψεγάδια και να τα μετατρέπει σε πανέμορφα βάζα από φυσητό γυαλί. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το καθένα από τα βάζα αυτά θα είναι μοναδικό!

Στόχος της IKEA μέσα από τη νέα της σειρά είναι να βοηθήσει το κοινό ώστε να μην αντιλαμβάνεται τα σκουπίδια ως κάτι άχρηστο, αλλά ως μια πηγή υλικών και έμπνευσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, υπέροχων αντικειμένων.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.