Σημεία του σπιτιού με πολλά μικρόβια που ξεχνάμε να καθαρίσουμε συχνά!

0

Ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι τα σπίτια μας είναι καθαρά και τακτοποιημένα, υπάρχουν μερικά σημεία που συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε και αυτά τα μέρη μπορεί να είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα μικρόβια στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις περιοχές του σπιτιού με τα περισσότερα μικρόβια που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε.

Ένα από τα μέρη που παραβλέπονται πιο συχνά είναι το σφουγγάρι της κουζίνας

Ενώ τα σφουγγάρια είναι απαραίτητα για τον καθαρισμό των διαρροών και των βρωμιών, μπορούν επίσης να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του E. coli και της σαλμονέλας. Για να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το σφουγγάρι σας, ιδανικά βάζοντας το σε μικροκύματα για ένα λεπτό ή πλένοντάς το με ζεστό, σαπουνόνερο.

Ένα άλλο σημείο που συχνά περνά απαρατήρητο είναι οι λαβές της βρύσης του μπάνιου

Αυτές οι λαβές αγγίζονται συχνά, ωστόσο συχνά παραβλέπονται όταν πρόκειται για τον καθαρισμό. Για να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση των μικροβίων, συνιστάται να σκουπίζετε τακτικά τις λαβές της βρύσης και άλλα είδη μπάνιου με απολυμαντικά μαντηλάκια ή σπρέι.

Τα πόμολα των θυρών και οι διακόπτες επίσης ξεχνιούνται

Αυτές οι περιοχές αγγίζονται συχνά από όλους στο σπίτι, καθιστώντας τις ένα hotspot για μικρόβια. Για να μειωθεί η εξάπλωση της ασθένειας, είναι σημαντικό να καθαρίζετε αυτές τις επιφάνειες τακτικά, ειδικά κατά την περίοδο της γρίπης.

Τέλος, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης

Αυτή τη μικρή συσκευή την χειρίζονται πολλά άτομα και σπάνια καθαρίζεται, γεγονός που την καθιστά πρόσφορο έδαφος για μικρόβια. Για να αποτρέψετε την εξάπλωση ιών, είναι απαραίτητο να σκουπίζετε τακτικά το τηλεχειριστήριό σας με απολυμαντικά μαντηλάκια.

Με λίγα λόγια, ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι τα σπίτια μας είναι καθαρά, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που συχνά περνούν απαρατήρητες και μπορεί να είναι εστίες μικροβίων. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά αυτές τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά για να αποτρέψετε την εξάπλωση ιών και να διατηρήσετε ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης. Αφιερώνοντας χρόνο για να καθαρίσουμε αυτές τις συνήθως ξεχασμένες περιοχές, μπορούμε να διατηρήσουμε τα σπίτια μας ασφαλέστερα για εμάς και τις οικογένειές μας.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.