Είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές για τους λάτρεις της σοκολάτας και των γλυκών. Το υπέροχο με αυτό το γλυκό είναι ότι μπορείς να το φας χειμώνα – καλοκαίρι, καθώς πραγματικά η απόλαυση που προσφέρει δεν «γνωρίζει» εποχή. Για παράδειγμα, τον χειμώνα μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, ενώ το καλοκαίρι μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Άλλωστε, η αντίθεση παγωμένου – καυτού μπορεί απλώς να σε απογειώσει.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για την επικάλυψη
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και απλώνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί. Στο μίξερ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και το κακάο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη ενώ τέλος προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Για την επικάλυψη χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απλώνουμε πάνω από το ζεστό brownie.