Η χρήση πλυντηρίου πιάτων είναι αρκετά εύκολη, σωστά; Το φορτώνεις, βάζεις μια ταμπλέτα, πατάς το start και τα πιάτα τελείωσαν.
Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορεί να κάνετε ή να μην κάνετε τα οποία επιβαρύνουν το πλυντήριό σας και μπορεί πιο γρήγορα να χαλάσει.
Δεν ξεπλένουμε τα πιάτα πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο
Φυσικά δεν εννοούμε να τα έχουμε σχεδόν πλύνει στο χέρι πριν τα τοποθετήσουμε στο πλυντήριο. Όμως δεν μπορούν ούτε τα πιάτα να καθαρίσουν καλά ούτε και το πλυντήριο να διατηρηθεί αν τα πιάτα μας είναι με κολλημένες τροφές.
Μη καθαρισμός των φίλτρων
Μάλλον ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις αυτό. Αλλά, αλήθεια, ποιος θέλει να βάλει το χέρι του σε ένα γλοιώδες σημείο γεμάτο λίπος κρέατος και λάδια από φασόλια; Το ίδιο ισχύει και για την προσπάθεια να τραβήξετε τα υπολείμματα από τις μικροσκοπικές τρύπες των βραχιόνων ψεκασμού – είναι και αηδιαστικό και δύσκολο.
Το γεμίζουμε ασφυκτικά ή το αφήνουμε μισο-άδειο
Το ίδιο το πλυντήριο μας καθοδηγεί για το πώς να τοποθετούμε τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα. Δεν χρειάζεται να στοιβάζουμε περισσότερα αλλά όχι και να αφήνουμε κενά. Στην πρώτη περίπτωση τον δυσκολεύουμε στο να πλύνει καλά τα πιάτα στην δεύτερη περίπτωση απλά δεν κάνετε οικονομία.
Κλείνουμε την πόρτα ακόμα κι όταν δεν είναι σε λειτουργία
Καλό είναι να αφήνουμε την πόρτα λίγο ανοιχτή, ώστε να μπορεί να αερίζεται το εσωτερικό. Πρόκειται για πλυντήριο, άρα χρήση νερού. Αν η πόρτα είναι πάντα κλειστή, απλά θα μυρίσει κ θα μουχλιάσει. Το ίδιο ισχύει και στο πλυντήριο ρούχων! Ένα επιπλέον πικρό tip!