Τα 4 λάθη που απαγορεύουν οι υδραυλικοί – αλλά τα κάνουμε

0

Τα υδραυλικά στο σπίτι μας είναι πολύ ευαίσθητα και συνεχώς το ξεχνάμε. Ακόμη και άθελά μας, κάνουμε πολλά λάθη που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή και ακριβή ζημία στο μπάνιο μας. Οι υδραυλικοί προειδοποιούν για τα παρακάτω λάθη που πολλοί από εμάς κάνουμε:

λάθη υδραυλικοί

Τρίχες στην τουαλέτα και τον νιπτήρα

Όλοι οι νιπτήρες στο σπίτι μας αλλά και η τουαλέτα μπορούν πολύ εύκολα να βουλώσουν από τις τρίχες μας. Μία τρίχα δεν θα προκαλέσει το κακό αλλά μετά από μήνες – χρόνια το πρόβλημα θα είναι αισθητό. Το ίδιο ισχύει για παρόμοια αντικείμενα όπως οδοντικό νήμα δοντιών. Οι υδραυλικοί «φωνάζουν» για αυτά τα λάθη εδώ και χρόνια.

Πετάτε στο καζανάκι σε σερβιέτες και ταμπόν

Το βαμβάκι που υπάρχει σε αυτά τα υλικά μπορεί να διογκωθεί και να βουλώσει τους σωλήνες. Επίσης, το πλαστικό που υπάρχει δεν λιώνει και όσο μαζεύεται μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Τυλίξτε τα προϊόντα περιόδου σε χαρτοπετσέτες και πετάξτε τα κανονικά σε κάδους απορριμάτων.

Ρίχνετε το παλιό λάδι στην τουαλέτα

Οι σωλήνες της τουαλέτας θυμίζουν πολύ τις αρτηρίες. Το λάδι που συνηθίζουμε να πετάμε στην τουαλέτα, μπορεί να τους βουλώσει, σαν χοληστερίνη. Μετά από καιρό, η ρίψη λαδιού μπορεί να προκαλέσει …καρδιακή προσβολή στους σωλήνες σας. Υπάρχουν σε πολλά σημεία στην Ελλάδα ειδικοί κάδοι για να πετάξετε το λάδι σας, χρησιμοποιήστε τους. 

Ακολουθείτε DIY λύσεις για τα υδραυλικά σας

Οι σωλήνες των υδραυλικών θέλουν πολύ συγκεκριμένη μεταχείριση. Είναι πολύ εύκολο να τους δημιουργήσετε ζημιές με τα DIY που δοκιμάζετε σε αυτά, οι οποίες μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες. Το υδραυλικό σύστημα σε μία πολυκατοικία ή σπίτι είναι πολύ περίπλοκο και μπορεί να είναι και πολλών δεκαετιών. Πριν κάνετε οτιδήποτε στα υδραυλικά σας, εμπιστευτείτε πρώτα έναν ειδικό. Άθελα σας, μπορείτε να προκαλέσετε ζημία εκατοντάδων ευρώ.

λάθη υδραυλικοί

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.