Τα 4 tips για να καθαρίζετε τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι

0

Τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν πολύ εύκολα να γραντζουνιστούν η να θαμπώσουν. Για να αποφύγετε τις φθορές στα ακριβά σας σκεύη, υπάρχουν κάποια τιπς που θα σας καθοδηγήσουν. Ορίστε μερικά παρακάτω: 

1. Διαβάστε τις οδηγίες

Όταν βρίσκεστε σε δίλημμα, πάντα να ανατρέχετε στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες που είχε το σκεύος όταν το αγοράσατε. Ειδικά για θέματα καθαρισμού, στα ενημερωτικά φυλλάδια υπάρχουν πάντα οδηγίες για το πως να προσχωρήσετε. Μόνο έτσι θα είστε 100% σίγουροι ότι ο τρόπος καθαρισμού σας δεν θα βλάψει το σκεύος ούτε τώρα ούτε μακροχρόνια.

2. Χρησιμοποιήστε τα ειδικά προϊόντα

Τα ειδικά προϊόντα που είναι στοχευμένα για καθαρισμό των ανοξείδωτων είναι σχεδιασμένα ώστε να μην τα φθείρουν. Είναι πολύ εύκολο, εάν χρησιμοποιήσουμε καθαριστικά που δεν είναι ενδεδειγμένα για τα ανοξείδωτα σκεύη μας να τα φθείρουμε. Γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Καλύτερα να δώσουμε μερικά παραπάνω ευρώ παρά να «κλαίμε» βλέποντας τις γραντζουνιές στην επιφάνειά τους.  

Εναλλακτικά, αρκεστείτε μόνο σε νερό και ήπιο σαπούνι.

3. Προμηθευτείτε «πανάκια» με μικροΐνες

Όταν θέλετε να καθαρίσετε τα σκεύη σας από ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιήστε τα ειδικά πανάκια με μικροΐνες. Καθαρίζουν επαρκώς ενώ είναι σίγουρο ότι δεν θα δημιουργήσουν θαμπάδες στην επιφάνεια των σκευών σας.

Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε ποτέ σύρμα ή την σκληρή επιφάνεια του σφουγγαριού σε ανοξείδωτο ατσάλι γιατί μπορείτε πολύ εύκολα να τα γραντζουνίσετε.

4. Πάντα να σκουπίζετε με την φορά των γραμμών

Όταν κοιτάτε την επιφάνεια του ανοξείδωτου ατσαλιού θα προσέξετε ότι υπάρχουν κάποιες ανεπαίσθητες γραμμές. Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα γραντζουνιστεί το ανοξείδωτο ατσάλι φροντίστε να σκουπίζετε πάντα με την φορά των γραμμών. 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.