Τα διακοσμητικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε μέσα στο 2018!

0

Η καινούργια χρονιά ξεκίνησε και σίγουρα αφού κάνατε τον απολογισμό σας για το 2017, αρκετοί από εσάς βάζετε μπρος τις μηχανές για να δώσετε μία νέα πνοή στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Για να μπορέσετε όμως να φτιάξετε το ντεκόρ που πάντοτε ονειρευόσασταν θα πρέπει να βαδίσετε σε μία σειρά από κατευθυντήριες γραμμές, αποφεύγοντας μία σειρά από λάθη που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το τελικό αποτέλεσμα. Για να δούμε ποια είναι τα λάθη που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε το ντεκόρ των ονείρων σας…

Κινείστε υπερβολικά «εκ του ασφαλούς»!

Αν και ένα δωμάτιο θα πρέπει πάντοτε να είναι λειτουργικό, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να «θυσιάσετε» την προσωπική σας πινελιά και διάθεση. Εάν μάλιστα βαδίσετε στη λογική ότι «όλα πάνε με όλα», τότε το έχετε χάσει το παιχνίδι, καθώς μπορεί να καταλήξετε με ένα δωμάτιο που να μην σας ενθουσιάζει.

Επιλέγετε λάθος χρώματα για τα δωμάτια σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη έχει να κάνει με την επιλογή λάθος χρώματος στους τοίχους των δωματίων σας. Πριν να ξεκινήσετε το βάψιμο, θα πρέπει πρώτα να απαντήσετε σε μία σειρά από ερωτήματα, όπως για παράδειγμα: είναι πολύ φωτεινό, δημιουργεί ζεστασιά, βοηθάει στον καλύτερο φωτισμό;

Περιορίζετε τον φωτισμό του υπνοδωματίου σας

Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας είναι πολύ σημαντική, καθώς πρόκειται για τον κύριο χώρο μέσα στο σπίτι στον οποίο μπορούμε να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις πηγές φωτισμού που θα έχετε στο υπνοδωμάτιο σας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο φωτισμός καταλήγει να μην επαρκεί. Μελετήστε προσεκτικά και είναι βέβαιο ότι θα ανταμειφθείτε!

Παραγεμίζετε την είσοδο σας

Είτε έχετε μία αρκετά ευρύχωρη είσοδο είτε ένα μικρό φουαγιέ με περιορισμένο χώρο, θα πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας να αφήνετε αρκετό χώρο ελεύθερο! Άλλωστε η χρήση των συγκεκριμένων σημείων στο σπίτι είναι για να εξυπηρετεί λειτουργικούς σκοπούς.

Επενδύετε στο λάθος μέγεθος χαλιού

Εάν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος του χαλιού σας και το πώς ταιριάζει στον χώρο σας, καλό θα ήταν να μετρήσετε. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να επενδύουμε σε χαλιά που στο τέλος δεν ταιριάζουν με τον χώρο μας, για αυτό καλό είναι να δώσετε προσοχή στο μέγεθος του χαλιού σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.