Τα πρώτα πράγματα που προσέχει ένας designer όταν μπαίνει σ’ ένα σπίτι

0

Κάθε άτομο έχει διαφορετικό γούστο και θέλει το σπίτι του να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, είτε ακολουθεί τα trends της διακόσμησης, είτε όχι. Ωστόσο οι interior designers έχουν και εκείνοι την δική τους παγιωμένη κρίση και αισθάνονται «κάπως» όταν δεν βλέπουν πουθενά τις δικές τους συμπάθειες στο σπίτι που επισκέπονται. Στο HouseBeautiful οι επαγγελματίες του χώρου έφτιαξαν μία λίστα από τα πράγματα που προσέχουν αμέσως μόλις περάσουν την πόρτα της εισόδου και προχωρήσουν στο εσωτερικό ενός σπιτιού και είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

* Ο φωτισμός παίζει πολύ μεγάλη σημασία. Εμείς δεν του δίνουμε και τόσο προσοχή αλλά φυσικά κάνουμε λάθος. Μην υποτιμάτε τη δυναμική που έχει να φτιάξει την ατμόσφαιρα του χώρου αλλά και να τονίσει βασικά χαρακτηριστικά του.

* Η σωστή διαμόρφωση ενός δωματίου είναι κρισιμότατο στοιχείο. Μία πολυθρόνα σε λάθος σημείο μπορεί να χαλάει όλη τη λειτουργικότητα του και να κοστίζει και σε ομορφιά και σε πρακτικότητα.

* Ο κολλημένος στον τοίχο καναπές είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις. Για ορισμένους δεν είναι κάτι λάθος, για άλλους ωστόσο είναι μία σημαντική αστοχία αφού όπως υποστηρίζουν κάνει το χώρο πολύ επίσημο και «ξερό». Δοκιμάστε να βάλετε τον καναπέ ίσως στο κέντρο του δωματίου και που ξέρετε, ίσως σας αρέσει περισσότερο.

* Η ωραία μυρωδιά λίγων λουλουδιών, στην είσοδο του σπιτιού για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκείνοι με τη «λεπτή» μύτη θα εκτιμήσουν αυτή την κίνηση δεόντως.

* Μην κάνετε τσιγγουνιές με τα μαξιλάρια! Είναι μίζερο να παρατάς δύο μαξιλάρια στον καναπέ που δεν έχει ούτε ένα γουστόζικο ριχτάρι!

* Μη γεμίζετε το χώρο με μικροσκοπικά αντικείμενα που απλώς γεμίζουν σκόνη. Κάντε ένα καλό στον εαυτό σας και διατηρήστε το σπίτι σας μίνιμαλ και θα δείτε πόσο εύκολη είναι η τακτοποίησή του.

*Βιβλιοθήκη αφημένη στην τύχη της δίνει πολύ κακές εντυπώσεις στον επισκέπτη σας, είτε είναι έμπειρος designer είτε όχι. Τακτοποιήστε τα βιβλία, για να είναι, το βασικότερο, εύκολα προσβάσιμα σε όποιον θελήσει να διαβάσει κάτι.

Δείτε ποια είναι τα υπόλοιπα βασικά home decor στοιχεία που τσεκάρει αμέσως το μάτι ενός designer εδώ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.