Στην Σκανδιναβία κάνουν κάθε χρόνο διαγωνισμό για την πιο πράσινη στέγη!

0

Δεν χορταίνεις να τα βλέπεις,να φαντάζεσαι τον εαυτό σου να ζει μέσα σ’ αυτά και πως είσαι έτοιμος να υποδεχθείς επίσκεψη από τα Χόμπιτ του Βορρά!
Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε υπάρχει η Scandinavian Green Roof Association (SGRA), η οργάνωση δηλαδή που κάθε χρόνο κάνει ετήσιο διαγωνισμό για να αναδείξει την πιο πράσινη στέγη που υπάρχει εκεί στις βόρεις χώρες. Η φορτωμένη από πράσινο στέγη αποτελεί παράδοση σ’ αυτά τα μέρη και οι κάτοικοι φροντίζουν τα σπίτια τους να είναι όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται.
Οι εικόνες μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι και βέβαια, εκτός από την απερίγραπτη ομορφιά και το αισθητικό της υπόθεσης, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι. Που λέει πως αυτές οι οροφές μπορούν να απορροφήσουν το νερό της βροχής, έτσι ώστε να διατηρούν το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα εγκλωβίζουν τη ζέστη στο εσωτερικό.
Τα «hobbit» σπίτια ταιριάζουν ιδανικά με το σκηνικό τριγύρω και ναι, έχουμε αρχίσει να ζηλεύουμε πολύ αυτές τις μαγικές εικόνες που θα δείτε παρακάτω!

hobbithomesscandinavia2 hobbithomesscandinavia3 hobbithomesscandinavia4 hobbithomesscandinavia5 hobbithomesscandinavia6 hobbithomesscandinavia7 hobbithomesscandinavia8 hobbithomesscandinavia9 hobbithomesscandinavia10

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.