Τα χωριά με μικροσκοπικά σπίτια είναι το επόμενο trend

0

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει αμέτρητα άρθρα για τη «μανία» που είχε πιάσει τα τελευταία χρόνια τους Αμερικανούς να επιλέγουν μικρά σπίτια αφήνοντας πίσω τους τα μεγάλα τετραγωνικά και τις πολλές ανέσεις. Ωστόσο το 2015, μία έρευνα του National Association of Realtors έδειξε πως μόνο το 1% από τους ιδιοκτήτες σπιτιών ήθελε να μείνει σ’ ένα μικρό χώρο, κλονίζοντας γερά το μύθο που είχε δημιουργηθεί. Τώρα όμως μία καινούργια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κάνσας έρχεται να τονίσει πως τα χωριά που θα αποτελούνται από μικροσκοπικά, «mobile» σπίτια θα είναι σύντομα κάτι παραπάνω από μόδα.

Το concept τους έχει μόνο θετικά στοιχεία να δείξει. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ωθούν τους κατοίκους τους σε μία πολύ πιο υγιεινή καθημερινότητα, ενώ είναι ιδανικά για να «χτίζεται» επάνω τους γερά το αίσθημα της κοινότητας. Σύμφωνα με το Wichita Eagle υπάρχει προς το παρόν μία διστακτικότητα να υιοθετήσει κάποιος το trend των μικρών σπιτιών στις πόλεις, κυρίως από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει ο κόσμος, ως ιδιοκτησίες δηλαδή ατόμων που ανήκουν στην «κατώτερη τάξη». Κοινώς, οι κοινωνικές προκαταλήψεις παραμένουν παντού οι ίδιες και επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης…

Η θέληση όμως του κόσμου να μείνει σε σπίτια πολύ μικρότερα των 80 τετραγωνικών έχει ήδη καταγραφεί και η ιδέα να οργανώνονται πιο ομαδικά και να συνθέτουν ένα χωριό, κερδίζει μέρα με τη μέρα περισσότερους υποστηρικτές. Οι οποίοι θέλουν πάνω απ’ όλα να βελτιώσουν τον τρόπο ζωή τους και αυτό θα γίνει μόνο εάν μπορούν να μεταφέρουν τα μικρά, κινητά σπίτια τους στην εξοχή, μακριά από τα ασφυκτικά αστικά κέντρα.

Πηγή: The Wichita Eagle

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.