Τα νέα Technics πικάπ είναι το απόλυτο όνειρο για τους λάτρεις του βινυλίου!

0

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Panasonic στο Las Vegas, παρουσιάστηκαν δύο versions ενός direct-drive SL-1200 μοντέλου: τοlimited edition 50th Anniversary” Grand Class SL-1200GAE (μόνο για 1.200 συλλεκτικά κομμάτια) και το Grand Class SL-1200G.

direct-drive-turntable-system-sl-1200gae-3-1

Για όσους αγαπούν την ξεχωριστή ποιότητα ενός αναλογικού δίσκου βινυλίου και θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία μίας «ζεστής» ακρόασης, οι νέες προτάσεις της Technics είναι η ιδανική αφορμή, βελτιώνοντας παράλληλα μία αγαπημένη τεχνολογία εξαλείφοντας τα μειονεκτήματά της. Στα νέα πικάπ της η εταιρεία, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνογνωσία της με νέες τεχνολογίες, έχει καταφέρει να κατασκευάσει έναν ολοκαίνουριο direct-drive κινητήρα χωρίς σίδηρο περιορίζοντας έτσι τις ενοχλητικές δονήσεις του που υποβαθμίζουν την ποιότητα του ήχου και προκαλούν διακυμάνσεις στην ταχύτητα περιστροφής του δίσκου. Επιπρόσθετα, οι υψηλής ακρίβειας αισθητήρες περιστροφικής θέσης οδηγούνται από ένα νέο σύστημα ελεγχόμενο από μικροεπεξεργαστή – ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Technics με έμφαση και πάλι στην υψηλή ηχητική ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς.

direct-drive-turntable-system-sl-1200gae-7-1

Το σασί των νέων πικάπ της Technics, με κατασκευή τριών στρωμάτων από συνδυασμό ορείχαλκου και χυτού αλουμινίου, αποτελεί μία εντυπωσιακή υλοποίηση. Διαθέτει ηχομονωτικό λάστιχο στην πίσω επιφάνειά του για την εξάλειψη των περιττών συντονισμών, επιτυγχάνοντας υψηλή ακαμψία και απόσβεση κραδασμών. Επιπλέον, ο βραχίονας χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά (αλουμίνιο για το SL-1200G και μαγνήσιο για το SL-1200GAE), ενώ η καμπίνα διαθέτει τετραστρωματική κατασκευή.

Οι νέες εκδόσεις των “αναγεννημένων” Technics θα διατεθούν μέσα στο 2016 (το καλοκαίρι η συλλεκτική version και έως τα τέλη του έτους η SL-1200G), χωρίς ακόμη να υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή τους. Σίγουρα ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία από αυτές για τη συλλογή τους.

direct-drive-turntable-system-sl-1200gae-1-1

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.