Τέρμα στη σπατάλη απορρυπαντικού και νερού με το i-Dos!

0

Ξεκινάμε με την ψυχρή αλήθεια: Έρευνα έδειξε πως οι περισσότερες πλύσεις πλυντηρίου έχουν λάθος δόση απορρυπαντικού και μαλακτικού στα ειδικά δοχεία. Αποτέλεσμα; Μη αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων, τα οποία χάνουν τη λάμψη, το χρώμα τους και διατηρούν πάνω τους υπολείμματα καθαριστικών, έτσι χρειάζονται δεύτερο ξέβγαλμα στο πλυντήριο ή στο χέρι. Επίσης, τεράστια σπατάλη απορρυπαντικών με αποτέλεσμα πιο συχνές επισκέψεις στο super market για αγορά νέων, σε τιμές που κάθε άλλο παρά χαμηλές είναι! Τέλος, μπορεί να κάνετε ζημιά στο πλυντήριό σας καθώς τα απορρυπαντικά μένουν μέσα στο συρτάρι ή βουλώνουν τις σωληνώσεις και το φίλτρο του… σε κάθε περίπτωση, η δόση που χρησιμοποιείτε είναι πιθανότατα λανθασμένη, ακόμη και με τη βοήθεια μεζούρας!

bosch-i-dos-1-large

Η Bosch λύνει μια για πάντα αυτό το πρόβλημα με τα νέα μοντέλα πλυντηρίων i-Dos. To i-Dos (ή Intelligent automatic Dosing System) γνωρίζει ακριβώς πόσο απορρυπαντικό και μαλακτικό χρειάζεται για κάθε πλύση και μετράει μόνο του, με ακρίβεια ενός ml, πόσο πρέπει να «τραβήξει» από το συρτάρι! Έτσι, δε σπαταλάτε καθόλου απορρυπαντικό, τα ρούχα πλένονται πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομείτε αρκετό νερό (έως 7 κυβικά το χρόνο)!

Επίσης, το συρτάρι των πλυντηρίων i-Dos είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα, για να σας λύσει τα χέρια: Δε χρειάζεται, πλέον, να βάζετε κάθε φορά απορρυπαντικό στο πλυντήριο πριν την πλύση. Τοποθετείτε έως 1,3 λίτρα απορρυπαντικού (υγρού) και 0,5 λίτρα μαλακτικού στα ξεχωριστά δοχεία, κλείνετε το συρτάρι και για τις επόμενες 20 πλύσεις (κατά προσέγγιση), δε χρειάζεται να προσθέσετε άλλο! Με τον έξυπνο μηχανισμό του, ένα i-Dos πλυντήριο θα επιλέξει ακριβώς την ποσότητα υγρού απορρυπαντικού και μαλακτικού  που χρειάζεται κάθε πλύση, χωρίς να μπλέκετε με μεζούρες και… «καπάκια».

bosch-i-dos-2-large

Η «εξυπνάδα» των i-Dos, όμως, δε σταματά εκεί! Μπορούν να ζυγίσουν αυτόματα το βάρος των ρούχων, τον τύπο του υφάσματος και το πόσο λερωμένα είναι αυτά, ώστε να επιλέξουν και το κατάλληλο πρόγραμμα αυτόματα, εξοικονομώντας ενέργεια (οι 30 από τους 40 βαθμούς στην πλύση προκαλούν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση)! Και επιπλέον, τέρμα τα «διπλά πλυντήρια», ένα για τα ευαίσθητα και ένα για τα υπόλοιπα ρούχα. Τα i-Dos έχουν κοινό πρόγραμμα και για τις δύο κατηγορίες ρούχων, που προστατεύει και καθαρίζει ταυτόχρονα!

i-dos_header

Ας πάρουμε τώρα το εξής σενάριο: Έχετε 8 κιλά χρωματιστών, αρκετά λερωμένων, που πρέπει να πλυθούν στους 60 βαθμούς. Κανονικά μια τέτοια πλύση θα διαρκούσε 2 ώρες και 45 λεπτά, χρόνος που δεν μας περισσεύει, ειδικά τώρα το χειμώνα που τα ρούχα στεγνώνουν πιο δύσκολα αφού απλωθούν. Αν, λοιπόν, βιάζεστε, με το πρόγραμμα SpeedPerfect της Bosch μπορείτε να μειώσετε αυτό χρόνο πάνω από 50%, στη 1 ώρα και 6 λεπτά! Από την άλλη, αν δε βιάζεστε αλλά θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια, με το EcoPerfect μπορείτε να καταναλώσετε από 1,31 KWh, μόνο 0,98 KWh, με εξ’ ίσου καθαρά ρούχα στο τέλος της πλύσης!

Τέλος, αν φοβάστε τους δύσκολους λεκέδες, με τη Bosch δε χρειάζεται πια προεργασία (μούλιασμα, τρίψιμο κ.λπ.) Με το πάτημα ενός κουμπιού, το πρόγραμμα VarioPerfect θα βγάλει ακόμη και τους χειρότερους λεκέδες από τα λευκά σας ρούχα!

Ένα πλυντήριο i-Dos της Bosch είναι, αυτή τη στιγμή, η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για το σπίτι και το μπάνιο σας. Για ένα… ξεκούραστο και οικονομικό 2017, η λύση είναι εδώ, με έως 5 χρόνια εγγύηση και ενεργειακή κλάση Α+++! Η αιχμή της τεχνολογίας στα πλυντήρια ρούχων λέγεται i-Dos

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.