Τέσσερα απλά tips για το σαλόνι σας

0

Είναι το δωμάτιο που απολαμβάνετε περισσότερο απ’ όλα, αυτό που προσέχουν ιδιαίτερα οι καλεσμένοι σας, αυτό που λέει πολλά για το χαρακτήρα σας και το γούστο σας. Είναι αμέτρητρες οι προτάσεις των designers για το πως μπορεί να στηθεί ένα σαλόνι, ωστόσο υπάρχουν και τα απλά tips που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να βάλει μία αρχή, μέση και τέλος στη διακόσμησή του.

Διαλέξτε κομμάτια που ταιριάζουν μεταξύ τους
Ναι, το έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές, είναι απλό και αυτονόητο αλλά μη νομίζετε πως το πετυχαίνουν όλοι πάντα. Θες να δώσεις minimal ύφος στο δωμάτιο; Μην το κάνεις προσπαθώντας να δέσεις ένα «φορτωμένο» καναπέ με ένα λιτό coffee table. Θες να προσθέσεις το στοιχείο του ξύλου; Φρόντισε το χαλί να είναι στα ανάλογα χρώματα με το ξύλινο τραπέζι σου. Με λίγη προσοχή μπορείτε να πετύχετε υπέροχα αποτελέσματα.

Παίξτε με τα σχήματα
Δεν χρειάζεται να είναι όλα τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα στο δωμάτιο. Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία με μία μεγάλη λάμπα για παράδειγμα ή κάποιο εντυπωσιακό κεραμικό. Μην αφήσετε ένα μόνο σχήμα να ορίζει το χώρο σας. Σκεφτείτε εκτός των «κουτιών».

Απλώστε το φωτισμό
Δεν σημαίνει πως επειδή βρήκαμε τα φωτιστικά οροφής που ψάχναμε και τα τοποθετήσαμε, τελειώσαμε. Ο φωτισμός κάνει θαύματα, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα, τονίζοντας τα δυνατά σημεία του χώρου, πολλές φορές μάλιστα καλύπτοντας ακόμα και τις αδυναμίες. Ένα φωτιστικό δαπέδου στη μία γωνιά ή ένα τοίχου ή ένα γραφείου μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να φτιάξουν το mood και φυσικά να γίνουν λειτουργικά με το να σας βοηθήσουν να διαβάσετε το βιβλίο σας.

Προσθέστε πουφ
Δερμάτινα πουφ, γουστόζικα σκαμπό, άνετες μαξιλάρες, ας είναι ότι σας πηγαίνει καλύτερα. Είναι βολικά, σας λύνουν τα χέρια όταν η παρέα μεγαλώνει και φυσικά βάζουν τη δική τους πινελιά στο χώρο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.