Τέσσερα κυρίαρχα deco trends του 2022

0

Μέσα στις τεράστιες αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή μας ο covid19 και η τακτική της καραντίνας περιλαμβάνεται αδιαμφισβήτητα και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με το σπίτι.  Το #homeliving έχει πάρει άλλη διάσταση καθώς τα σπίτια μας έχουν αποκτήσει υβριδικό χαρακτήρα καθώς σε αυτόν έχουν μεταφερθεί πολλές εξωτερικές δραστηριότητες. Μια νέα εμπειρία χρήσης των σπιτιών μας έχει δημιουργηθεί καθώς εκτός από χώρος στέγασης, το σπίτι μας ‘’εκτελεί χρέη’’ χώρου εργασίας ή εκπαίδευσης, γυμναστηρίου, ψυχαγωγίας κ.α. Οι αλλαγές στο τρόπο ζωής έχουν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των deco trends για το 2022. H Βάσω Ερωτοκρίτου, deco designer της Anastassiadis Group, εξηγεί επιγραμματικά τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος και μας δίνει ιδέες ανανέωσης του προσωπικού μας χώρου. 

1. Έντονα χρώματα και 70s στοιχεία

Ο χώρος εργασίας στο σπίτι  μπορεί να γίνει πολύ ιδιαίτερος. Η τάση Art Deco εμπνεύστηκε από έννοιες και τάσεις όπως το μπαρόκ, ο νεοκλασικισμός, ο κυβισμός, ο μοντερνισμός με κύριο χαρακτηριστικό την κομψότητα, τη γοητεία σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα. Σε μια πλευρά του τοίχου μπορούμε να κάνουμε  τεχνοτροπία χρησιμοποιώντας γκρί και ασημί μεταλλικό χρώμα δίνει την αίσθηση και την υφή υλικών μετάλλου η ξύλου άλλες φορές την εντύπωση παλαίωσης και ωρίμανσης του χώρου και άλλες την ψευδαίσθηση του βάθους και το ανάγλυφο. Ένα  έργο τέχνης που μας συγκινεί, που διεγείρει τις ευαισθησίες μας και αντιπροσωπεύει την  προσωπική μας  κουλτούρα, συμπληρώνει η εικόνα .Το οβάλ τραπέζι με λιτή επιφάνεια και ξύλινα πόδια, αντικαθιστά το τυπικό γραφείο. Οι καρέκλες μοντέρνες και αναπαυτικές. Δεξιά και αριστερά μεταλικές βιβλιοθήκες. Ο φωτισμός Art Deco από μέταλλο και εσωτερική λάμψη από χρυσό η ασήμι φωτίζει άμεσα την επιφάνεια εργασίας.

Εικόνα 1. Σαλόνι σε γήινες αποχρώσεις – οικία στα νότια προάστια ιδιοκτησίας Anastassiadis Group

2. Χώροι με παραδοσιακές πινελιές

Τραπέζι μοντέρνο κατασκευασμένο από φυσικό μασίφ ξύλο ακακίας, είναι μοναδικό λόγο της ανομοιομορφίας των κορμών των δένδρων ,με πόδια από μπρούτζο. Από τη μια πλευρά μπορούμε να  βάλουμε παγκάκι από το ίδιο υλικό  και από την άλλη καρέκλες με καμπύλες  σε γήινα χρώματα. Ψηλά κηροπήγια στολίζουν το τραπέζι .Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές υφές και χρώματα μέσα στον ίδιο χώρο. Ο φωτισμός άμεσος από ύφασμα και μεταλλική λάμψη . Η νέα τάση ορίζει να μπλέκουμε τις λάμψεις χρυσό ,ασημί και μπρούτζο . Μικρές μεταλλικές πινελιές είναι ό,τι καλύτερο…

Εικόνα 2. Ρετρό τραπεζαρία και κηροπήγιa – οικία στα  νότια προάστια ιδιοκτήσίας Anastassiadis Group3

3. Υιοθέτηση βιώσιμων υλικών

Η αειφόρος ανάπτυξη έχει επηρεάσει καθοριστικά την καθημερινότητα μας ακόμα και τις καταναλωτικές μας επιλογές. Πολλοί σχεδιαστές υιοθετούν νέες πράσινες παραγωγικές διαδικασίες και υλικά δημιουργώντας μοναδικά έπιπλα, διακοσμητικά είδη, υφάσματα και έργα τέχνης κατάλληλα για κάθε χώρο.

4. Veri peri πινελιές 

Η Pantone ανακήρυξε πρόσφατα το «Very Peri» ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022. Ένα έντονο μπλε με ιώδες-κόκκινο τόνο που ενισχύει την αισιοδοξία, υπογραμμίζει τη νέα τάξη των πραγμάτων, ενθαρρύνει την προσωπική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα. Όπως άλλωστε δήλωσε η Laurie Pressman, Αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute. «Καθώς η κοινωνία συνεχίζει να αναγνωρίζει το χρώμα ως μια κρίσιμη μορφή επικοινωνίας και έναν τρόπο έκφρασης και επίδρασης ιδεών και συναισθημάτων, η πολυπλοκότητα αυτής της νέας μπλε απόχρωσης με κόκκινο βιολετί υπογραμμίζει τις εκτεταμένες δυνατότητες που υπάρχουν μπροστά μας».

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.