Θα έμενες σε διαμέρισμα στον Πύργο του Άιφελ;

0

Αν ταξιδεύετε στο Παρίσι, η θέα των αξιοθέατων από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Υπάρχει διαμέρισμα στην κορυφή που μπορεί να σε φιλοξενίσει. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην Αψίδα του Θριάμβου, το Ιερό Coeur, και τον ποταμό Σηκουάνα και σίγουρα γεμίζουν με μια άνευ προηγουμένου ανάμνηση διακοπών.

Αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο και μοναδικό διαμέρισμα στον πύργο. Όταν ο Gustave Eiffel σχεδίασε τον ομώνυμο πύργο του, συμπεριέλαβε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα για τον εαυτό του στην κορυφή, το οποίο είναι τώρα διαθέσιμο για το κοινό για περιοδεία.

Ο Άιφελ ήταν «το αντικείμενο γενικού φθόνου» μεταξύ των Παριζιάνων κατά τη διάρκεια της ζωής του, και δεν ήταν για τον σχεδιασμό ενός από τα πιο διάσημα μνημεία όλων των εποχών. Μάλλον, οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στην κορυφή του πύργου — και σχεδόν σε κανέναν άλλον δεν είχε πρόσβαση.

Στο βιβλίο του *La Tour Eiffel de Trois Cent Métres (Ο Πύργος του Άιφελ των 300 μέτρων),* ο συγγραφέας Henri Girard εξηγεί ότι οι Παριζιάνοι θα πρόσφεραν «μια μικρή περιουσία» για να νοικιάσουν τον ιδιωτικό του χώρο για μια μόνο νύχτα, αλλά ο Άιφελ αρνιόταν σταθερά. Ωστόσο, περιστασιακά φιλοξενούσε επισκέπτες υψίστου κύρους (ο Thomas Edison είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα).

Σε αντίθεση με το επιστημονικό θαύμα του χάλυβα και των σκληρών γραμμών που στεγάζεται, το pied à terre είναι ζεστό και ρομαντικό – σκεφτείτε την ταπετσαρία paisley, τα ξύλινα έπιπλα και τις ελαιογραφίες.

Ενώ προηγουμένως απαγορεύτηκε στους επισκέπτες του Πύργου του Άιφελ να έχουν πρόσβαση στο διαμέρισμα (αυτό που θα ήθελε ο Άιφελ, αναμφίβολα), ο χώρος ύψους 1.000 ποδιών είναι επίσημα ανοιχτός στο κοινό. Επιτέλους, εμείς οι απλοί θνητοί μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι να ζεις στην πιο αξιοζήλευτη διεύθυνση του κόσμου.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.