Τι αποκαλύπτουν για τον χαρακτήρα σου τα χρώματα που επιλέγεις;

0

Μάθε τι αποκαλύπτουν για εσένα τα αγαπημένα σου χρώματα.
Αρκεί να περιηγηθείς στα διάφορα δωμάτια και να παρατηρήσεις λίγο πιο προσεκτικά τις γωνίες του σπιτιού σου για να καταλάβεις ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- έχεις ακολουθήσει ένα άτυπο θέμα σε ό,τι αφορά το χρώμα τους. Ενδέχεται, για παράδειγμα, το σπίτι σου να είναι γεμάτο με θαλασσί ή γαλαζοπράσινες πινελιές ή σε αυτό να κυριαρχούν τα παστέλ χρώματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση μας να χρησιμοποιούμε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, απόχρωση ή συνδυασμό περισσότερο από κάποιο άλλο αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή μας.

Αν σε έλκουν τα ουδέτερα χρώματα…τότε είσαι παραδοσιακός τύπος, σου αρέσει η σταθερότητα και διαθέτεις πρακτικό μυαλό. Κι ενώ μπορεί πολλοί άνθρωποι να θεωρούν το λευκό, το γκρι και το μπεζ ξεπερασμένα στο πλαίσιο της διακόσμησης, εμείς σου προτείνουμε να συνεχίσεις να επιμένεις σε αυτά. Για ποιο λόγο; Οι γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις σου επιτρέπουν να εκμεταλλεύεσαι το χρώμα πιο στοχευμένα σε ό,τι αφορά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, έξυπνα τον (λευκό) καμβά που σου χαρίζουν οι ουδέτεροι τοίχοι του χώρου σου για να δώσεις πινελιές χρώματος, έντασης, ζωντάνιας και ζεστασιάς στον χώρο σου με χρωματιστές κορνίζες, πίνακες, βάζα, ριχτάρια και χαλιά.

Αν σε έλκουν τα απαλά και ζεστά χρώματα… τότε είσαι άνθρωπος φιλόξενος και ευχάριστος. Μάλιστα, τα άτομα που προτιμούν να διακοσμούν με αυτά ζεστά και ζωηρά χρώματα, όπως είναι το κίτρινο και το πορτοκαλί, τείνουν να είναι εξαιρετικά φιλικά και εξωστρεφή ενώ τους αρέσει να περιποιούνται τους άλλους.  Επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτά τα χρώματα μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφα και ευχάριστα. Εξαιτίας της ζωηράδας και της έντασης που αποπνέουν, τα ζεστά χρώματα προσδίδουν σε κάθε χώρο παιχνιδιάρικο ύφος και αίσθηση οικειότητας. Αν σου αρέσουν αυτά τα χρώματα, τόλμησε να εκμεταλλευτείς διακοσμητικά και τις ψυχρές αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί, οι οποίες σε αντίθεση με τους ζεστούς τόνους τους, καλλιεργούν μια αίσθηση αποστασιοποίησης και, έτσι, χαρίζουν όγκο και βάθος στο χώρο.

Αν σε έλκουν τα παστέλ και ψυχρά χρώματα… τότε είσαι άνθρωπος που επιθυμεί την ηρεμία και τη γαλήνη και απολαμβάνει την επαφή με τη φύση. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν έρευνες στις οποίες φαίνεται ότι τα περισσότερα άτομα συνδέουν τις παστέλ αποχρώσεις του μπλε, του μοβ και του πράσινου με την έννοια της χαλάρωσης. Κι επειδή οι ψυχρές αποχρώσεις των χρωμάτων αποπνέουν λιγότερη ένταση από εκείνα που είναι ζεστά, τείνουν να επιδρούν ευεργετικά, καταπραϋντικά και ανακουφιστικά και για τα μάτια.

Αν σε έλκουν τα ψυχρά χρώματα και συγκεκριμένα οι αποχρώσεις του μπλε… τότε έχεις τάσεις εσωστρέφειας κι αντιμετωπίζεις το σπίτι σαν όαση χαλάρωσης και προστασίας από τη αγχωτική καθημερινότητα. Επειδή, ωστόσο, οι  ψυχρές αποχρώσεις του μπλε καθώς και των συγγενικών χρωμάτων του (πχ. μοβ) μπορεί να κάνουν το χώρο σου να φαίνεται αποστειρωμένος και εργαστηριακός, προσπάθησε να τις συνδυάσεις με αντικείμενα και έπιπλα σε ζεστά και γήινα χρώματα, όπως είναι το κίτρινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο και το καφέ.

This blue and white interior is a funky mix of textures and shapes. summer home interiors 10 Summer Home Interiors in Blue and White bandw3 koket love happens

Αν σε έλκουν τα λαμπερά και πλούσια χρώματα, όπως το σμαραγδί, το χρυσό και το μοβ του αμέθυστου… τότε είσαι άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση, δημιουργικό και εξωστρεφές. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που επιλέγουν αυτά τα χρώματα φαίνεται ότι είναι εκλεκτικά, κατά συνέπεια, τους αρέσει να δημιουργούν πολυτελή και οπτικά ενδιαφέροντα περιβάλλοντα. Ταυτόχρονα, αυτά τα αστραφτερά χρώματα είναι ιδανικά για μικρά δωμάτια. Κι αυτό γιατί κρύβουν πιθανές διακοσμητικές και κατασκευαστικές ατέλειες του χώρου, χαρίζουν βάθος και δημιουργούν αίσθηση φιλοξενίας και οικειότητας – ειδικά όταν συνδυάζονται με γήινα ή ουδέτερα χρώματα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.