Τι μέγεθος χαλί να πάρω για το σαλόνι μου;

0

Είναι μία από τις πολλές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι κάθε φορά που μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι, αγοράζουν νέα έπιπλα ή διακοσμούν από την αρχή. Το μέγεθος των χαλιών του σαλονιού μπορεί να αλλάξει δραματικά τη συνολική αίσθηση ενός χώρου. Ένα μικρό χαλί μπορεί να κάνει το σαλόνι σας να φαίνεται κάπως αφιλόξενο, ενώ ένα πολύ μεγάλο μπορεί, παραδόξως, να το κάνει να φαίνεται μικρότερο.

Η επιλογή του σωστού χαλιού θα φέρει ισορροπία και ζεστασιά, δημιουργώντας την τέλεια τελική πινελιά. Παρέχει επίσης τη βάση για το σαλόνι σας, παρέχει άνεση κάτω από τα πόδια σας και βοηθά στην προστασία των δαπέδων σας.

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα χαλί σε ένα σαλόνι;

Ένα χαλί σαλονιού είναι ένα κεντρικό κομμάτι στο χώρο, επομένως πρέπει να δείχνει σωστό και να φαίνεται άνετο. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για την τοποθέτηση και το μέγεθος του χαλιού, υπάρχουν μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή εμφάνιση και αίσθηση για το σπίτι σας.

Γενικά τα μεσαία μεγέθη σε χαλιά είναι συνήθως ιδανικά αλλά πρέπε να βεβαιωθείτε ότι το χαλί που αγοράζετε είναι τουλάχιστον 5 εκ. φαρδύτερο από τον καναπέ σας σε όλες τις πλευρές.

Περάστε το χαλί στο μήκος του μεγαλύτερου κομματιού καναπέ και δώστε λίγα εκατοστά διάβασης ανάμεσα στα μεγαλύτερα έπιπλα, εάν το επιτρέπει ο χώρος σας. Εάν το σαλόνι σας είναι μικρό, αφήστε παραπάνω εκατοστά στον χώρο.

Πώς τοποθετείτε ένα χαλί σε ένα σαλόνι;

Το σχήμα, το μέγεθος και τα έπιπλα του σαλονιού σας πρέπει να υπαγορεύουν το μέγεθος και τον προσανατολισμό του χαλιού για να διασφαλιστεί ότι ο χώρος φαίνεται άνετος και όμορφος. Γενικά, το χαλί του σαλονιού σας πρέπει να καλύπτει το μέγεθος του καθιστικού σας για να οριουετέι έτσι τον χώρο.

Πάντα εξετάζουμε πρώτα το δωμάτιο

Όταν επιλέγετε το χαλί και τον προσανατολισμό του μεγέθους του σαλονιού σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή αναλογία σε σχέση με τον χώρο σας (τα μεγάλα δωμάτια απαιτούν μεγάλα χαλιά).

Προσανατολίστε το χαλί με το σχήμα του σαλονιού

Τοποθετήστε το χαλί ώστε να αντικατοπτρίζει τις διαστάσεις του δωματίου (τοποθετήστε το χαλί κατά μήκος για μεγάλα σαλόνια). Βοηθάει αν έχετε μεγαλύτερα έπιπλα (όπως τμηματικά), αν ο χώρος σας έχει περίεργο σχήμα ή αν δεν έχετε τοποθετήσει τα έπιπλά σας σε τοίχο. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και να δημιουργήσετε μια οπτική ροή.

Οραματιστείτε την τελική διάταξη

Χρησιμοποιήστε ζωγραφική ταινία για να σχηματίσετε την τοποθέτηση του χαλιού στο σαλόνι σας πριν αγοράσετε. Σας επιτρέπει να βλέπετε πώς το χαλί σας θα ταιριάζει στο δωμάτιο από κάθε πλευρά. Δοκιμάστε διαφορετικά μεγέθη χαλιών περιοχής για να δείτε την καλύτερη προσαρμογή στο χώρο και τον προϋπολογισμό σας και αποκτήστε μια αίσθηση της αίσθησης του χαλιού.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.