Το εντυπωσιακό νέο «πράσινο» κατάστημα των ΙΚΕΑ στην Βιέννη

0

H ΙΚΕΑ θα κατασκευάσει ένα νέο κατάστημα στην Βιέννη που από ότι δείχνουν τα σχέδια που δημοσίευσε η εταιρία, θα είναι εντυπωσιακό από αρχιτεκτονική άποψη. Το πρωτοποριακό κτήριο θα αποτελείται από 7 ορόφους και θα έχει «πράσινες» προσόψεις με φυτά, ταράτσα με φυτά και δεν θα διαθέτει καθόλου πάρκινγκ.

Το κατάστημα έχει στόχο να προσελκύσει περισσότερο τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν θα διαθέτει καθόλου χώρο για πάρκινγκ καθώς η εταιρία θέλει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητα τους.

Το νέο κατάστημα θα έχει φιλικότερη ατμόσφαιρα από τα συνηθισμένα ΙΚΕΑ. Η αρχιτεκτονική του θυμίζει βιβλιοπωλείο. Τα 160 δέντρα που θα στολίσουν την πρόσοψη του κτηρίου θα δημιουργήσουν ένα μικρο κλίμα ώστε να είναι το κατάστημα πιο φιλικό προς το περιβάλλον. κατάστημα ΙΚΕΑΗ κατασκευή έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου και αναμένεται να τελειώσει κάποια στιγμή στο 2021.Το όλο κόνσεπτ εμπνέεται από τις τωρινές τάσεις της αρχιτεκτονικής. κατάστημα ΙΚΕΑ Η ΙΚΕΑ ευελπιστεί ότι το νέο κατάστημα θα ανανεώσει την γειτονιά και θα φέρει έναν «νέο αέρα». Η αρχιτεκτονική εταιρία που είναι υπέυθυνη για τα σχέδια, η querkraft architekten έχει προβλέψει το κτήριο να είναι αρκετά ευέλικτο. Προσθαφαιρέσεις θα γίνονται πολύ εύκολα ώστε ο χώρος να μπορεί να αλλάζει πολύ εύκολα.

IKEA plans new city store in vienna, complete with green façades and no car parkingκατάστημα ΙΚΕΑ

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.