Το έξυπνο ποτιστικό της Rachio θα κρατήσει τον κήπο σας καταπράσινο για πάντα!

0

Ένας πράσινος και ανθισμένος κήπος είναι το όνειρο κάθε σπιτονοικοκύρη, όμως όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο, ξέρουν πόσο δύσκολο είναι, πόση συντήρηση χρειάζεται και πως ένα μικρό λάθος μπορεί να κοστίσει. Συχνά βλέπουμε ποτιστικά που δε λειτουργούν «έξυπνα», φορτώνοντας με νερό σημεία που δε χρειάζεται, αφήνοντας άλλες να ξεραθούν από τη ζέστη. Το αντίθετο συμβαίνει τις βροχερές περιόδους, όταν το ποτιστικό ενεργοποιείται την ώρα που βρέχει, καθώς δε μπορεί να αναγνωρίσει τις καιρικές συνθήκες. Η λύση είναι τα «έξυπνα» ποτιστικά όπως το Iro!

rachio iro 2

Το Rachio Iro (Smart Sprinkle Controller) είναι μια μονάδα ελέγχου των ποτιστικών σας που μπορεί να εγκατασταθεί εντός ή εκτός σπιτιού (με το ειδικό προστατευτικό για την υγρασία) και να συνδεθεί ασύρματα με όλα τα ποτιστικά της Rachio που έχετε στον κήπο σας. Τα ποτιστικά είναι απλά, όμως διαθέτουν Wi-Fi ώστε να συνδέονται με τη μονάδα ελέγχου και να πέρνουν εντολές που εσείς δίνετε, απομακρυσμένα.

rachio iro

Mέσω internet λαμβάνονται δεδομένα από τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς ώστε να γνωρίζετε τη θερμοκρασία, τα ποσοστά υγρασίας και τις καιρικές συνθήκες και να δράσετε ανάλογα, ή απλώς να αλλάξει αυτόματα το σύστημα τη λειτουργία των ποτιστικών με βάση αυτά τα δεδομένα. Φυσικά, στην Ελλάδα δε θα λειτουργούσε το ίδιο καλά το Rachio Iro (διαθέσιμο κυρίως στην Αμερική), όμως είναι μια εξαιρετική πρόταση για να πάρουμε μια ιδέα περί έξυπνων ποτιστικών.

rachio iro 3 (Large)

Εννοείται πως όλα γίνονται μέσω app στο smartphone σας και μπορείτε να ελέγχετε κάθε ποτιστικό ανεξάρτητα, με το σετ μονάδας + 8 ποτιστικών να κοστίζει 249 δολλάρια, ενώ με 16 ποτιστικά, 299 δολλάρια. Η εταιρεία υποστηρίζει πως έχει γλιτώσει τη σπατάλη… 1,7 δις λίτρων νερού μέχρι σήμερα, με βάση τους κατόχους της συσκευής της! Ποιός δε θα το ήθελε;

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.