Το «έξυπνο» Seat Leon που ελέγχεις από το smartphone σου!

0

Ακόμη ένα connected car που είδαμε στα πλαίσια του MWC 2016, ήταν ένα Seat Leon για το οποίο ο Ίβηρας κατασκευαστής συνεργάστηκε με τη Samsung και τη SAP.

Στο μοντέλο αυτό της SEAT είδαμε σε λειτουργία τη νέα πλατφόρμα πληρωμών μέσω της οποίας θα μπορούμε να συνδέεουμε τη τραπεζική μας κάρτα με το σύστημα ελέγχου του οχήματος και να κάνουμε τις πληρωμές μας με ένα άγγιγμα, όπως για παράδειγμα σε ένα parking. Οι τρείς εταιρείες συνεργάζονται με συγκεκριμένες αλυσίδες parking και καταστημάτων που θα αυξηθούν σημαντικά σε αριθμό μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εντοπίσει την επιχείρηση που τον ενδιαφέρει, να πλοηγηθεί σε αυτήν μέσω των χαρτών του οχήματος και να κάνει την αγορά του προϊόντος που τον ενδιαφέρει, εύκολα και γρήγορα.

seat sap samsung connected car (4) (Large) seat sap samsung connected car (2) (Large)

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο Seat Leon είχε τοποθετηθεί και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για το γρήγορο και ασφαλές verification των συναλλαγών, αν και ενημερωθήκαμε πως είναι μια προσθήκη που δε γνωρίζουν πότε και αν θα φτάσει στα τελικά μοντέλα, προς το παρόν.

Παράλληλα, κάποιες λειτουργίες των οχημάτων της Seat θα μπορούν να ελεγχθούν απομακρυσμένα μέσω του smartphone του κατόχου τους, όπως π.χ. το άνοιγμα και το κλείσιμο των παραθύρων, αλλά και ο κλιματισμός. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να βάζει μπρός το όχημα χωρίς κλειδί, αλλά με το smartphone, ενώ κατ’επέκταση θα μπορεί να δώσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα ψηφιακό κλειδί σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη θέλει, αν αυτό τον διευκολύνει (π.χ. ένα μέλος της οικογένειας ή έναν μηχανικό).

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.