Τόσα φλιτζάνια καφέ πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως!

0

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν να πίνουν καφέ. Το πρωί ειδικά είναι για εκείνους το πιο σημαντικό πρωινό της ημέρας. Χωρίς αυτόν, το μάτι δεν ανοίγει. Μήπως όμως ξεπερνάμε τα όρια με την ποσότητα που λαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς να το καταλαβαίνουμε;

Μπορεί ο καφές να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του οργανισμού μας, αφού σύμφωνα με έρευνες μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, ωστόσο όμως συμβάλλει στην δημιουργία του άγχους, της αυπνίας και φυσικά στα περισσότερα νεύρα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμός Υγείας της Βρετανίας, η καταναλώσει της καφείνης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 600mg την ημέρα. Η Βρετανική Ένωση Καφέ βέβαια, υποστηρίζει ότι το κατάλληλο όριο είναι τα 400mg.

Αυτό ισοδυναμεί με έξι φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ ή τεσσερα φλιτζάνια καφέ φίλτρου. Εδώ όμως είναι η παγίδα, καθώς παρά πολλοί μπερδεύουν το μέγεθος της κούπας, πιστεύοντας ότι 200-250ml ισοδυναμούν με ένα φλιτζάνι. Το φλιτζάνι- προτυπο είναι τα 125 ml.

Αλλά η καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στον καφέ, κρύβεται και στα αναψυκτικά και στο τσάι, κάτι που σημαίνει ότι η κατανάλωση αυξάνεται.

Όπως και να ‘χει, σε κάθε σπίτι και κουζίνα πρέπει να υπάρχει μια καλή καφετιέρα για τους λάτρεις του καφέ. Γι’αυτό λοιπόν, εμείς προτείνουμε να εντάξεις στις οικιακές σου συσκευές, την Rohnson R967 από τον Κωτσόβολο. Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:

Ισχύς: 850 Watt
Πίεση : 15 bar
Σύστημα κάψουλας: Δεν υποστηρίζεται
Ακροφύσιο Ατμού : Διαθέτει
Ρύθμιση Ροής Ατμού: Υποστηρίζεται

c10110818-1l

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.