Ξέρετε ποιό είναι το πιό βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού σας;

0

Όταν ακούμε πως κάτι είναι «βρώμικο», συχνά φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα χωμάτων, σκόνης, λεκέδων, μυρωδιών κ.λπ. Ωστόσο, η «βρώμα» που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, αυτή είναι και η πιό επικίνδυνη απ’όλες! Και ένα δωμάτιο που προσπαθείτε να φαίνεται συνέχεια καθαρό, τελικά μπορεί να είναι το πιό «βρώμικο» απ’όλα!

Αν, λοιπόν, σας ρωτούσαν πιό είναι το πιο βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού σας, τι θα απαντούσατε; Ίσως το χώλ της εισόδου, επειδή πατάμε συχνά με τα παπούτσια μας και δε το καθαρίζουμε συχνά. Ή η αποθήκη μας. Η βεράντα, που είναι γεμάτη σκόνη, καυσαέρια και λερώνεται όταν βρέχει. Σίγουρα το μπάνιο…

Κι όμως, το πιο βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού μας, είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι και το καθαρότερο. Η κουζίνα!

vromiki-kouzina-3

Εκεί μαγειρεύουμε, τρώμε, πίνουμε νερό, έχουμε τα πιάτα και τα ποτήρια μας. Κι όμως, η κουζίνα είναι μολυσμένη με εκατομμύρια βακτήρια, ακόμη κι αν διαρκώς σφουγγαρίζουμε και την κρατάμε καθαρή! Αφ’ενός τα υδραυλικά της, καθώς συχνά στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη υπάρχει υγρασία, ίσως ζωύφια ή αποθηκεύουμε διάφορα αντικείμενα που χειροτερεύουν τα πράγματα. Από την άλλη, τα σκουπίδια μας, αποτελούμενα από συσκευασίες τροφίμων, ποτών και αποφάγια. Και φυσικά, ο νεροχύτης ο ίδιος, ο πάγκος μας, το σφουγγάρι και το wettex μας.

vromiki-kouzina-2

Τα σκουπίδια, μάλλον δε χρειάζονται επεξήγηση. Όσο περισσότερο τα κρατάμε μέσα στο σπίτι, τόσο το χειρότερο. Όμως ο πάγκος στον οποίο κόβουμε κρέας και λαχανικά χρειάζεται ευλαβικό καθαρισμό μετά από κάθε χρήση, και όταν λέμε «χρήση» δεν εννοούμε αφού κόψουμε τα πάντα πάνω του! ιδανικά πρέπει αλλού να κόβουμε το κρέας και αλλού φρούτα και λαχανικά!

vromiki-kouzina-4

Επίσης, σφουγγαράκι και wettex (ειδικά το δεύτερο) είναι κυριολεκτικά γεμάτα από μικροοργανισμούς. Και το ότι συνήθως είναι βρεγμένα ή τα αφήνουμε στο νερό, σίγουρα δε βοηθάει. Ούτε «αυτοκαθαρίζονται» με το υγρό πιάτων! Ο σωστός τρόπος είναι να τα βουτάτε σε ένα δοχείο με διάλυμα νερού και χλωρίου, μικρής περιεκτικότητας, ώστε να σκοτωνονται κατ’ευθείαν όλα τα μικρόβια πάνω τους.

vromiki-kouzina-1

Η κουζίνα μας πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά και να είναι το καθαρότερο δωμάτιο του σπιτιού μας!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.