Υγρό κέικ γιαουρτιού – πορτοκαλιού

0

Το γιαούρτι και το πορτοκάλι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός σε αυτή τη συνταγή υγρού κέικ. Θα διατηρηθεί επίσης για αρκετές ημέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο, αν μπορείτε να αντισταθείτε στο να το φάτε με τη μία!

Συστατικά

Για το κέικ

  • 125g γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά ελληνικό στιλ
  • 50 ml φυτικό λάδι
  • 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι, μόνο το ξύσμα
  • 3 αυγά
  • 125 g ζάχαρη άχνη
  • 200g απλό αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

  • Μαρμελάδα 75g
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα 450g.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, το φυτικό λάδι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά. (Δοκιμάστε το κέικ βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.)
  4. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο στη φόρμα.
  5. Εν τω μεταξύ για το γλάσο ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Καλή επιτυχία!

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.