Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε slow cooker για αυτή τη συνταγή και να μαγειρέψετε για 6-8 ώρες στο χαμηλό ή 4-6 ώρες στο υψηλό.
Συστατικά:
- 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια από την αγαπημένη σας μπύρα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ασφαλή για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τη μπύρα, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα και το θυμάρι.
- Προσθέστε ξανά το χοιρινό στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι βυθισμένο στο υγρό.
- Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε στο φούρνο.
- Σιγοβράζουμε το χοιρινό για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνει τρυφερό.
- Βγάζετε την κατσαρόλα από το φούρνο και αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το τρίψετε με δύο πιρούνια.
- Σερβίρετε το χοιρινό με το σιγοψήσιμο υγρό με κουτάλια από πάνω, μαζί με τις αγαπημένες σας πλευρές.
Καλή επιτυχία!