Φοιτητικό σπίτι; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

0

Επιτέλους! Είσαι φοιτητής/φοιτήτρια, η αρχή της νέας σου ζωής ξεκινάει από το φοιτητικό σου σπίτι. Εδώ θα περάσεις ατελείωτο χρόνο με τους καινούριους σου φίλους, πάρτι, ξενύχτια. Εντάξει θα χρειαστεί και να διαβάσεις. Αλλά τι είναι αυτά που πρέπει να προσέξεις αν έχεις σκοπό να νοικιάσεις σπίτι μακριά από το πατρικό σου; 

1. Τσέκαρε για ηλεκτρολογικά και υδραυλικά προβλήματα. Γενικά για ζημιές όπου έχουν αρκετό κόστος και τις οποίες δεν θα πληρώσεις φυσικά εσύ.

2. Ρώτησε για το ποσό των κοινοχρήστων ώστε να ξέρεις και να κάνεις προυπολογισμό. Επίσης, καλό είναι να διαπραγματευτείς και για το ενοίκιο. Υπάρχουν αρκετοί που θα ανεβάσουν χωρίς λόγο το ενοίκιο ενώ για παράδειγμα το σπίτι είναι παλιό. Φυσικά, εννοείται ότι πρέπει να δεις αρκετά σπίτια μέχρι να καταλήξεις. 

3. Να είσαι σίγουρος ότι πιάνει το κινητό σου μέσα στο σπίτι. Θα σου φανεί περίεργο αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που στη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τους φίλους μου γιατί δεν είχαν καλό σήμα. Αν μάλιστα δεν σκοπεύεις να βάλεις σταθερό τηλέφωνο (που πραγματικά δεν σου συνιστώ να βάλεις, καλύτερα να υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας).

iStock_000044377414_Medium-copy

Και τώρα που βρήκα σπίτι από που ξεκινάω;

Τις πρώτες ώρες το νέο σου σπίτι θυμίζει χάος και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Σίγουρα το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να το καθαρίσεις. Επειδή είναι δύσκολο να το καθαρίσεις με τις κούτες, φρόντισε να τις αφήσεις έξω από το σπίτι μέχρι να τελειώσεις και να είναι το σπίτι καθαρό. 

Πρόσθεσε τώρα τα μεγάλα έπιπλα. Διάλεξε που θέλεις να βάλεις τον καναπέ, το κρεβάτι, το γραφείο και το τραπέζι με τις καρέκλες. Μόλις τα φτιάξεις δοκίμασε να κάτσεις ώστε να σιγουρευτείς ότι σου αρέσει ο τρόπος που είναι τοποθετημένα. 

Σειρά έχει η κουζίνα. Θα πρέπει τα πράγματα να είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειάζεται να ψάχνεις κάθε φορά που θέλεις κάτι. Τέλος, το μπάνιο όπου θα πρέπει τα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά και οι πετσέτες να είναι έτοιμα για χρήση.

Cleaning

Και από διακόσμηση τι γίνεται; 

Σίγουρα για το σαλόνι θα χρειαστείς μαζί με τον καναπέ, ένα coffee table και ένα χαλάκι. Τώρα επειδή η παρέα θα είναι μεγάλη καλό είναι να έχεις και κάποιες μαξιλάρες. Πρόσθεσε και ένα φωτιστικό δαπέδου και είσαι έτοιμος.

Τα φοιτητικά σπίτια θέλουν χρώμα, οπότε χρώμα μπορείς να προσθέσεις στις κουρτίνες, στα χαλιά και στο κρεβάτι σου. Άλλη μια λύση αν δεν σου επιτρέπουν να βάψεις τους τοίχους είναι να αγοράσεις αυτοκόλλητα με διάφορα σχέδια.

Τέλος, οργάνωσε τον χώρο σου με αρκετά κουτιά που θα τοποθετήσεις στο μπάνιο και στο δωμάτιο σου και θα σε βοηθήσουν πολύ ώστε τα πράγματα σου να μην είναι σε κοινή θεά.

home-decoration-9

Από εμάς, καλή φοιτητική ζωή!

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.