3 λόγοι για να επενδύσετε σε εξωτερική κουζίνα

0

Μπορεί χρονικά να οδεύουμε προς το τέλος του καλοκαιριού αλλά το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας, είναι βέβαιο πως θα μας χαρίσει αρκετές ζεστές μέρες ακόμα άρα και πολλές αφορμές για γεύμα στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Η παράταση του καλοκαιριού ακόμα και τους φθινοπωρινούς μήνες έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς – τα τελευταία χρόνια- σε μία πιο επιμελή φροντίδα και περιποίηση του εξωτερικού χώρου των σπιτιών: φυτά, εξοπλισμός που προσφέρει άνεση, παιχνίδια κτλ. Ως αποτέλεσμα των προηγούμενων, μία από τις τάσεις του εξωτερικού που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και σε Ελλάδα & Κύπρο είναι η χρήση εξωτερικής κουζίνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η αγορά εξωτερικής κουζίνας δεν αποτελεί μία απλή καταναλωτική αγορά με διακοσμητική χρήση αλλά μία σοβαρή επένδυση για το σπίτι με πολλά οφέλη.

  1. Προσφέρουν ψυχαγωγία και ευχαρίστηση

Ο πρώτος και πιο προφανής λόγος είναι η ψυχαγωγία! Η εξέλιξη του μπάρμπεκιου ακούει στο όνομα της ‘’εξωτερικής κουζίνας’’. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός προσφέρει τις απαραίτητες προδιαγραφές για ένα χαλαρό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους γύρω από την εστία. Ακόμα, όλο το μαγείρεμα γίνεται εξολοκλήρου στον εξωτερικό χώρο χωρίς να χρειάζεται η χρήση άλλων σημείων του σπιτιού ή να λερώνονται οι εσωτερικοί χώροι αφού οι εξωτερικές κουζίνες περιλαμβάνουν εκτός από το barbeque και νεροχύτη, ξύλο κοπής, συρτάρια και παγοθήκες.

  1. Επεκτείνουν το βιώσιμο χώρο του σπιτιού

Ένας παραγωγικός εξωτερικός χώρος που χρησιμοποιείται όχι μόνο για ψυχαγωγία αλλά και για την κάλυψη πρακτικών αναγκών όπως πχ το μαγείρεμα δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού καθώς οι χώροι μέσα και έξω γίνονται ενιαίοι. Επίσης, όσοι έχουν μικρή κουζίνα αλλά μεγάλο κήπο μπορούν να αξιοποιήσουμε χώρους που μέχρι τώρα παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι διευκολύνοντας διάφορες καθημερινές δραστηριότητες τους πχ, μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, αποθήκευση εξοπλισμού κουζίνας κτλ.

  1. Χαρίζουν μεγαλύτερη αξία στο σπίτι

Όπως περιέγραψε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μάριος Κυριακίδης, CEO της εταιρείας Kyriakides Group: ‘’Εκτός από τη ψυχαγωγία, ένα σημαντικό όφελος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού είναι η χρηματική αξία από την προσθήκη εξωτερικής κουζίνας. Ήδη σε χώρες του εξωτερικού, τα σπίτια με υπαίθριες κουζίνες τείνουν να πωλούνται για περισσότερα χρήματα από αυτά που δεν διαθέτουν. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι τα σπίτια με υπαίθριες κουζίνες πωλούνται περίπου 30% περισσότερο’’.

Το τελευταίο project της Kyriakides Group είναι η κατασκευή και η προμήθεια επίπλων για οικιακή χρήση που καλύπτουν τις ανάγκες όσων επιζητούν την ποιότητα, τον σχεδιασμό και την απαράμιλη αισθητική (η σειρά αποτελείται από κουζίνες και barbeque σε διάφορες εκδοχές).

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.