Όταν είναι ώρα για γλυκό (ή απλώς δεν κρατιέσαι άλλο), βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Το κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και… απολαμβάνουμε!

Αν ψάχνεις το απόλυτο γλυκό για τις ζεστές μέρες, κάτι που να είναι εύκολο, δροσερό και να θυμίζει… παγωτό-σάντουιτς των παιδικών μας χρόνων αλλά σε πιο «ενήλικη» εκδοχή, τότε μόλις το βρήκες! Με μπισκότα custard cream, αρωματική κάρδαμο και τραγανά φιστίκια, αυτό το παγωμένο γλυκό είναι ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου ή απλώς να το απολαύσεις μόνη με τον καφέ σου.

Υλικά

Για το μπισκότο:

  • 400 γρ. μπισκότα custard cream
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για το ταψί
  • μία πρέζα αλάτι

Για το παγωτό:

  • 4 καρποί κάρδαμου
  • 600 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρών)
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. βατόμουρα κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φιστίκια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα τη βάση και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού 23 εκ.

Για το μπισκότο: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα σε ένα πολυμηχάνημα και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μαζί με μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μοιάζει με υγρή άμμο. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο ταψί και πιέζουμε καλά για να δημιουργηθεί ο πάτος. Βάζουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί.

Για το παγωτό: Σπάμε τα καρδάμωμα, κρατάμε μόνο τους μαύρους σπόρους και τους τρίβουμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το κάρδαμο μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τα βατόμουρα και τα φιστίκια.

Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε απαλά πάνω από τα φρούτα, προσέχοντας να μην ανακατευτούν. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου και ξαναβάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σερβίρισμα: Όταν είναι ώρα για γλυκό (ή απλώς δεν κρατιέσαι άλλο), βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Το κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και… απολαμβάνουμε!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *