Η διαδικασία είναι απλή, ειδικά με τη χρήση αργού μαγειρέματος, και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Η διαδικασία είναι απλή, ειδικά με τη χρήση αργού μαγειρέματος, και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Ετοιμαστείτε για ένα γευστικό ταξίδι με αυτά τα απίθανα τάκος γαλοπούλας, που συνδυάζουν την τρυφερή, αργομαγειρεμένη γαλοπούλα με πλούσιες, αρωματικές σάλτσες και δροσερές συνοδευτικές σαλάτες. Η διαδικασία είναι απλή, ειδικά με τη χρήση αργού μαγειρέματος, και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Για τα τάκος γαλοπούλας:
Για το γουακαμόλε:
Για το πίκo ντε γκάλο:
Για το σερβίρισμα:
Τοποθετήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πάστα τσίλι, σκόρδο, ντομάτες, κρεμμύδια, κανέλα, πελτέ ντομάτας, προαιρετικά πιπεριές guajillo) στον κάδο της αργής κουζίνας. Προσθέστε αρκετό ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλύψει τη γαλοπούλα μέχρι τη μέση. Αλατοπιπερώστε καλά και μετά ανακατέψτε μέσα το μείγμα των μπαχαρικών. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 5-6 ώρες ή σε χαμηλή για 8-10 ώρες, μέχρι η γαλοπούλα να λιώνει και να ξεκολλάει από το κόκαλο.
Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κόκαλο και την πέτσα από το μπούτι της γαλοπούλας και τεμαχίστε το κρέας μέσα στον κάδο. Κρατήστε τους ζωμούς του μαγειρέματος στον αργό μαγειρευτή.
Προσθέστε λίγο τεμαχισμένη γαλοπούλα στο κέντρο της τορτίγιας, καλύψτε με τα τριμμένα τυριά, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Διπλώστε την τορτίγια στη μέση και ψήστε και από τις δύο πλευρές για να αποκτήσει λίγο χρώμα και επιπλέον γεύση.
Μεταφέρετε το πρώτο τάκο σε ένα ταψί ενώ επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλα τα τάκος σας. Μπορείτε να τα διατηρήσετε ζεστά βάζοντάς τα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα. (Σε κάποιο σημείο, καθώς χρησιμοποιείτε τη γαλοπούλα, βεβαιωθείτε ότι θα αφαιρέσετε το ξυλάκι κανέλας και θα το πετάξετε.) Προτείνεται να σερβίρετε τουλάχιστον δύο τάκος ανά άτομο, αλλά αν είστε πεινασμένοι, φάτε περισσότερα!
Σερβίρετε τα τάκος ζεστά με ένα μικρό μπολ από τους ζωμούς μαγειρέματος της γαλοπούλας στο πλάι, ως σάλτσα για ντιπάρισμα. Σερβίρετε το πίκο ντε γκάλο και το γουακαμόλε στο πλάι ή βάλτε λίγο μέσα στα τάκος, όπως προτιμάτε.
Καλή σας όρεξη!
Και μάθετε τα πάντα για τον κόσμο του σπιτιού!