Σέρβιρε τις αγκινάρες alla Romana ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, δίπλα σε φιλέτο ψαριού ή ψητό κρέας.

Share:

Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο, ελαφρύ και γεμάτο άρωμα! Οι αγκινάρες alla Romana συνδυάζουν τη φρεσκάδα των λαχανικών με τη μοναδική γεύση του λευκού κρασιού και των μυρωδικών. Ιδανικές ως συνοδευτικό για ψάρι ή ψητό κρέας, αλλά και ως κυρίως πιάτο για όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα.

Υλικά

  • 8 μικρές αγκινάρες, καθαρισμένες και με κομμένο κοτσάνι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. σπόροι μάραθου
  • 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • θαλασσινό αλάτι
  • 100 ml νερό
  • λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Κόψε τις καθαρισμένες αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και με ένα κουταλάκι αφαίρεσε το «χνούδι» από το εσωτερικό. Τρίψε τες με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και άφησέ τες στην άκρη.
  2. Ζέστανε μια βαριά κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τους σπόρους μάραθου και κόλιανδρου και καβούρδισέ τους για 30–60 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε». (Προσοχή, γιατί μπορεί να πεταχτούν!)
  3. Πρόσθεσε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, το κρασί, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακάτεψε καλά.
  4. Τοποθέτησε τις αγκινάρες μέσα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το νερό. Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει, σκέπασέ το και μαγείρεψέ το για 25–30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Όταν είναι έτοιμες, άφησε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς χωρίς καπάκι.
  6. Ρίξε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με τον φρέσκο μαϊντανό.

Σέρβιρε τις αγκινάρες alla Romana ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, δίπλα σε φιλέτο ψαριού ή ψητό κρέας.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *