Με τραγανό φύλλο σφολιάτας και γέμιση που θυμίζει φθινόπωρο, θα γίνουν το αγαπημένο σου γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας.

Share:

Αν λατρεύεις τη ζεστή μυρωδιά του μήλου και της κανέλας που πλημμυρίζει το σπίτι, αυτά τα μικρά μηλοπιτάκια είναι ό,τι πιο απλό και γευστικό μπορείς να φτιάξεις. Με τραγανό φύλλο σφολιάτας και γέμιση που θυμίζει φθινόπωρο, θα γίνουν το αγαπημένο σου γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά

  • 2 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φύλλο σφολιάτας (320 γρ.), έτοιμο, ξεδιπλωμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C (200°C στον αέρα) και στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ετοίμασε τη γέμιση: Βάλε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Μαγείρεψέ τα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά, άφησέ τα να κρυώσουν και πρόσθεσε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά.
  3. Φτιάξε τα πιτάκια: Ξετύλιξε τη σφολιάτα και κόψε τη σε έξι ίσα τετράγωνα. Βάλε 2 κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο κάθε τετραγώνου, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω γύρω.
  4. Κλείσε τα πιτάκια: Άλειψε τις άκρες με αυγό και δίπλωσε το κάθε τετράγωνο διαγώνια, ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Πίεσε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσεις καλά τη γέμιση.
  5. Ψήσιμο: Άλειψε τα πιτάκια με το υπόλοιπο αυγό, πασπάλισε με τη ζάχαρη ντεμεράρα και άνοιξε με ένα μαχαίρι μια μικρή χαραμάδα επάνω για να βγαίνει ο ατμός. Ψήσε για 20–25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Σέρβιρε: Απόλαυσέ τα ζεστά ή άφησέ τα να κρυώσουν πάνω στο ταψί.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *