Βελούδινο, αρωματικό και ιδανικό είτε για πρωινό είτε για να συνοδεύσει κάποιο γλυκό ή ακόμα και για σνακ μέσα στη μέρα.
Βελούδινο, αρωματικό και ιδανικό είτε για πρωινό είτε για να συνοδεύσει κάποιο γλυκό ή ακόμα και για σνακ μέσα στη μέρα.

Αν έχεις όρεξη για κάτι γλυκό αλλά ελαφρύ, τότε αυτή η συνταγή για σπιτικό πουρέ μήλου είναι ό,τι πιο βολικό μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά. Χρειάζεσαι μόνο μερικά υλικά, λίγο υπομονή και ένα κατσαρολάκι. Το αποτέλεσμα; Βελούδινο, αρωματικό και ιδανικό είτε για πρωινό είτε για να συνοδεύσει κάποιο γλυκό ή ακόμα και για σνακ μέσα στη μέρα.
Αρχικά, βάλε τα κομμένα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ τα να σιγομαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να αρχίσουν να λιώνουν. Αν δεις ότι στεγνώνουν, πρόσθεσε μία επιπλέον κουταλιά νερό.
Μόλις τα μήλα γίνουν σαν πουρές, απομάκρυνέ τα από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και να αποκτήσει το μείγμα μια όμορφη, απαλή υφή.
Άφησέ το να κρυώσει. Ιδανικά, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου — εκεί δείχνει τον καλύτερό του εαυτό.
Καλή απόλαυση!
Και μάθετε τα πάντα για τον κόσμο του σπιτιού!