Κέικ με μπανάνα και κανέλα!

0

Νόστιμη και γλυκιά συνταγή! Ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μέτριες μπανάνες πουρέ
  • 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι , συν 1/4 φλιτζάνι για επικάλυψη
  • Για την επικάλυψη
  • ½ πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά χτυπώντας το με τη ζάχαρη για να αφρατέψει. Παράλληλα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σειρά έχουν τα αυγά με τη βανίλια, η μπανάνα, η κρέμα γάλακτος και τέλος το ½ φλιτζάνι καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα όπου και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αφαιρούμε το κέικ αφήνοντας να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά γάλα και στη συνέχεια και τις υπόλοιπες μέχρι το αποτέλεσμα να μας καλύπτει. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και τοποθετούμε τα υπόλοιπα καρύδια.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.