Αυτά τα μανιτάρια σοταρισμένα με βούτυρο σκόρδου είναι ένα απλό αλλά απολαυστικό πιάτο που αναδεικνύει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών. Με λίγα μόνο υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνοδευτικό ή ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα προσθέσει μια έκρηξη γεύσης στα καθημερινά σας γεύματα.
Συστατικά:
- 300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (όπως button, cremini ή shiitake)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Καθαρίστε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα απαλά με ένα υγρό χαρτί. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ίσου μεγέθους. Εάν χρησιμοποιείτε μικρότερα μανιτάρια, μπορείτε να τα αφήσετε ολόκληρα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην καεί.
- Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες στο τηγάνι απλώνοντάς τα σε ομοιόμορφη στρώση. Μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση, προσαρμόζοντας τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σερβίρετε τα σοταρισμένα μανιτάρια με βούτυρο σκόρδου ως συνοδευτικό ή χρησιμοποιήστε τα ως νόστιμη επικάλυψη για μπριζόλες, μπιφτέκια ή ζυμαρικά. Προαιρετικά, πασπαλίστε λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό από πάνω για πρόσθετη φρεσκάδα.
- Απολαύστε την τέλεια δημιουργία σας!
Καλή επιτυχία!