Άπλωσε το κατσικίσιο τυρί σε μια πιατέλα. Στρώσε γύρω γύρω τη σαλάτα, βάλε από πάνω τις πατατούλες με το βουτυράτο ζουμάκι τους και τα χρυσαφένια κρεμμυδάκια. Τελείωσε με λίγο λεμονοθύμαρο, ξύσμα λεμονιού και έξτρα αλάτι.

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις στο επόμενο τραπέζι σου ή απλώς να καλοπιάσεις τον εαυτό σου με κάτι πιο φίνο, τότε αυτό το πιάτο είναι το κάτι άλλο. Δεν μιλάμε για δύσκολη συνταγή – μιλάμε για φινέτσα με χαρακτήρα. Ο συνδυασμός του αέρινου κατσικίσιου τυριού, με τις τραγανές πατατούλες noisette, τα γλυκά κρεμμυδάκια και την πικράδα του σικορέ είναι απλώς εθιστικός.

Υλικά

Για το κατσικίσιο τυρί:

  • 200γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί, χωρίς τη φλούδα
  • 75–100ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι

Για τις πατατούλες noisette:

  • 4 μέτριες πατάτες (τύπου Maris Piper), καθαρισμένες
  • 50–75γρ βούτυρο με αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. νιφάδες αποξηραμένου κόκκινου τσίλι
  • 2 κ.γ. μέλι
  • Νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Για τα κρεμμυδάκια:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια, κομμένα στη μέση
  • 25γρ βούτυρο με αλάτι
  • 2–3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2–3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ. λευκό ξίδι από κρασί
  • 3–4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κεφάλια σικορέ, σε φύλλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο λεμονοθύμαρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση

Για το κατσικίσιο τυρί:
Χτύπησε το τυρί με την κρέμα και λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι με ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να γίνει απαλό και αφράτο. Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού και βάλε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείς.

Για τις πατατούλες noisette:
Με ένα εργαλείο για μελονοκάρυδα (melon baller), φτιάξε μπαλίτσες από τις πατάτες – 3 με 4 από κάθε μία, ανάλογα με το μέγεθος.
Βράσε τις σε αλατισμένο νερό για 8–10 λεπτά – να είναι τρυφερές αλλά όχι λιωμένες.
Στράγγιξέ τις και σοτάρισε σε βούτυρο για 10–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πρόσθεσε το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και το μέλι και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
Πασπάλισε με νιφάδες αλατιού και κράτα τες ζεστές.

Για τα κρεμμυδάκια:
Σοτάρισε τα κρεμμυδάκια από την κομμένη πλευρά σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πρόσθεσε το βούτυρο και τα μυρωδικά και άφησέ τα να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Αλάτι και πιπέρι εννοείται.

Για τη σαλάτα:
Ανακάτεψε τη μουστάρδα με το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, και σιγά-σιγά ρίξε το ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.
Ρίξε το dressing στα φύλλα σικορέ λίγο πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρισμα με στυλ

Άπλωσε το κατσικίσιο τυρί σε μια πιατέλα. Στρώσε γύρω γύρω τη σαλάτα, βάλε από πάνω τις πατατούλες με το βουτυράτο ζουμάκι τους και τα χρυσαφένια κρεμμυδάκια. Τελείωσε με λίγο λεμονοθύμαρο, ξύσμα λεμονιού και έξτρα αλάτι.

Είναι fancy, είναι comfort, και –μεταξύ μας τώρα– είναι wow!
Θα το τολμήσεις;

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *