Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια γρήγορη και νόστιμη πίτσα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Με φρέσκα υλικά και απλά βήματα, θα απολαύσετε μια σπιτική πίτσα που θα σας εντυπωσιάσει.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια γρήγορη και νόστιμη πίτσα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Με φρέσκα υλικά και απλά βήματα, θα απολαύσετε μια σπιτική πίτσα που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά:

  • 90 γρ. απλό αλεύρι, συν λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά ταχείας δράσης
  • 55 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό πλατύφυλλο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • ½ κεφάλι μπρόκολο, χοντροκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι (ή 1 πολύ μικρό κόκκινο κρεμμύδι), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 62–75 γρ. μοτσαρέλα (μισή μπάλα κανονικού μεγέθους)
  • Μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ετοιμάστε τη ζύμη

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε καλά με ένα μαχαίρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Βάλτε τη ζύμη πίσω στο μπολ, καλύψτε με μια νωπή πετσέτα κουζίνας ή με μεμβράνη και αφήστε την στην άκρη για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει (ιδανικά σε ένα ζεστό σημείο, όσο πιο κρύο είναι το δωμάτιο τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί).

Βήμα 2: Φτιάξτε την πάστα μυρωδικών

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τον μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι και το σκόρδο μέχρι να σχηματιστεί μια πρόχειρη πάστα μυρωδικών. Αφήστε την στην άκρη.

Βήμα 3: Ψήστε την πίτσα

Ανοίξτε τη ζύμη της πίτσας στο μέγεθος της βάσης ενός μεγάλου τηγανιού (περίπου 25 εκ. / 10 ίντσες) σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ή σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ζεστάνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τη ζύμη της πίτσας μέσα στο τηγάνι. Προθερμάνετε το γκριλ στην υψηλότερη ρύθμιση.

Ενώ ψήνεται η βάση της πίτσας, πασπαλίστε ομοιόμορφα το μπρόκολο και το κρεμμύδι πάνω στη βάση, αφήνοντας ένα περιθώριο 5 χιλιοστών / ¼ ίντσας γύρω από την άκρη. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και σκορπίστε την πάνω στην πίτσα, και μετά προσθέστε κουταλιές από το μείγμα μαϊντανού.

Βήμα 4: Ολοκληρώστε το ψήσιμο

Μεταφέρετε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και ψήστε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και οι άκρες της κρούστας να γίνουν χρυσαφένιες. Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπερώστε.

Απολαύστε την υπέροχη σπιτική σας πίτσα!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *