Ένα φρέσκο και αρωματικό πιάτο που μπορεί να σταθεί είτε ως σαλάτα είτε ως ελαφρύ κυρίως! Το κους κους συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μυρωδικά, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων. Υλικά 225 γρ. κους κους, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 8 μικρά λεμόνια τουρσί (preserved lemons), ψιλοκομμένα μαζί με τη φλούδα …

Share:

Ένα φρέσκο και αρωματικό πιάτο που μπορεί να σταθεί είτε ως σαλάτα είτε ως ελαφρύ κυρίως! Το κους κους συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μυρωδικά, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων.

Υλικά

  • 225 γρ. κους κους, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 8 μικρά λεμόνια τουρσί (preserved lemons), ψιλοκομμένα μαζί με τη φλούδα
  • 180 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 120 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • 160 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 κ.σ. κόκκινο κρασόξιδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι (ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση)
  • 80 γρ. ρόκα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από τη ρόκα.
  • Δοκίμασε και ρύθμισε τη γεύση, προσθέτοντας λίγο ακόμη αλάτι αν χρειάζεται.
  • Πρόσθεσε τη ρόκα και ανακάτεψε απαλά.
  • Σέρβιρε αμέσως, είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε ελαφρώς δροσερό.

Ιδανικό για μπουφέ, πικνίκ ή ως συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *