Ανακαλύψτε τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα χώρο

0
Ακόμα και στα καλύτερα σπίτια υπάρχουν σημεία που μοιάζουν άδεια και αφιλόξενα. Ενδεχομένως κι εσείς να νιώθετε ότι το περιβάλλον του σπιτιού σας είναι αποστειρωμένο παρά τις συνεχείς και σταθερές προσπάθειες που καταβάλλετε για να το κάνετε πιο ζεστό. Για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε αυτό τον διακοσμητικό σκόπελο, σας παρουσιάζουμε τα 5 πράγματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο και όμορφο χώρο.

Λουλούδια και φυτά Τα φυτά χαρίζουν ζωντάνια και χρώμα σε κάθε χώρο και, ταυτόχρονα, τον κάνουν να φαίνεται πιο οικείος. Παλιότερα είχαν φύγει από τη μόδα, αλλά πλέον έχουν κάνει δυναμικό comeback. Χρησιμοποιήστε φυτά, όπως ο φίκος και η γιούκα, για να δώστε ύψος στο δωμάτιο σας ή ενισχύστε την αίσθηση χαλαρότητας και ζεστασιάς που αποπνέει ο χώρος σας προσθέτοντας σε αυτόν ένα μικρό βάζο με φρέσκα λουλούδια.

Μαύρα αντικείμενα Αν ο χώρος σας σάς φαίνεται άδειος και κενός, τότε δεν έχετε παρά να ψηφίσετε… μαύρο. Κι αυτό γιατί το πλέον κλασικό χρώμα «ξεγελάει» το μάτι καθώς ταιριάζει με όλα τα χρώματα και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα διακοσμητικά αξεσουάρ, τους τοίχους και τα έπιπλα σας. Δοκιμάστε, λοιπόν, να δώσετε διακοσμητική συνοχή στο χώρο σας τοποθετώντας σε αυτόν μαύρα έπιπλα ή/και αντικείμενα ή βάφοντας έναν τοίχο με μαύρη μπογιά ή μπογιά μαυροπίνακα.

Διακοσμητικά αξεσουάρ Τα ψάθινα καλάθια, τα βαμβακερά ριχτάρια και τα χαλιά προσδίδουν οπτικό ενδιαφέρον σε κάθε χώρο αφού του χαρίζουν ξεχωριστό χαρακτήρα, ύφος και αίσθηση όγκου. Για να καταλάβετε τι εννοούμε αρκεί να αναλογιστείτε πόσο πιο ζεστό θα δείχνει το υπνοδωμάτιο σας, αν απλώσετε ένα ριχτάρι ή μια κουβέρτα πάνω στο κάλυμμα του κρεβατιού σας ή πόσο πιο φιλόξενο θα φαίνεται το καθιστικό σας, αν προσθέσετε (κι άλλα) μαξιλάρια στον καναπέ και τις πολυθρόνες σας.

Βιβλία Από το coffee table και τον πάγκο της κουζίνας μέχρι τη βιβλιοθήκη του καθιστικού και το κομοδίνο, τα βιβλία χαρίζουν αίσθηση πολυτέλειας, ζεστασιάς και χαλαρότητας. Στο πλαίσιο της διακοσμητικής, άλλωστε, μπορείτε να κρίνετε ένα βιβλίο αποκλειστικά και μόνο από το εξώφυλλό του. Ακόμα κι αν δεν είστε βιβλιοφάγος, τολμήστε να χρησιμοποιήσετε τα βιβλία ως διακοσμητικά αξεσουάρ για να γεμίσετε το χώρο σας.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΣΤΗ

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.