Δείτε πως μία αρχαία σπηλιά έγινε ένα μοντέρνο αριστούργημα

0

Η πόλη Matera βρίσκεται στη Νότια Ιταλία, ένα μέρος που είναι γνωστό για τις σπηλιές του, τις γνωστές και ως «sassi». Σ’ αυτές κατοικούσαν από την Παλαιολιθική εποχή οι άνθρωποι, αφού πρώτα τις έφτιαξαν λαξεύοντας την  μαλακή πέτρα.

Η τοπική αρχιτεκτονική εταιρεία Manca Studio ανέλαβε την πρόκληση να μεταμορφώσει μία από αυτές τις σπηλιές σ’ ένα μοντέρνο, ονειρεμένο χώρο που θα στέγαζε το ξενοδοχείο La Dimora di Metello. Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, αφού το ιστορικό στοιχείο δένει υπέροχα με τη σύγχρονη ματιά, με το design να αναδεικνεύει μοναδικά το γήινο χαρακτηριστικό που αναπόφευκτα ορίζει το χώρο.

Πολλές καμπύλες γραμμές θα βρει κανείς στις τέσσερις σουίτες του ξενοδοχείου, αλλά και στην ταράτσα, στο σπα και στον ενιαίο χώρο του. Δεν νιώθεις διόλου «κλειστοφοβικά», αφού υπάρχει πολύ φως κα αίσθηση ζεστασιάς, ένα «κατόρθωμα» αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για σπηλιές!

Οι οποίες είχαν αναδειχθεί σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1993 από την UNESCO και είχαν αποτελέσει αντικείμενα μεγάλης μελέτης, ωστόσο με τα χρόνια το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτές είχε μειωθεί αισθητά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξής τους εκ νέου και στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ένα μοναδικό τέτοιο παράδειγμα, απόλυτα επιτυχημένο.

mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza6 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza13 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza15 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza17 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza21mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza30 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza31 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza32
mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza1Πηγή: MyModernMet

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.