«Μπήκαμε» στο smarthome της LG στην IFA 2016… και μας άρεσε!

0

Το όνειρο όλων μας εδώ στο Cool Home, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι να ζήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο, 100% έξυπνο σπίτι! Και παρ’ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου, αυτό δεν είναι ακόμη εφικτό, τόσο από τεχνικής απόψεως, όσο και από οικονομικής. Ωστόσο, στην IFA 2016 η LG μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε στο smarthome της και να δούμε τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον!

lg smartthinq (4)

lg smartthinq (5)

Η γκάμα της LG θα περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικούς αισθητήρες, κάμερες, διακόπτες, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους άψογα και όλα στο χέρι του χρήστη, με το πάτημα ενός κουμπιού, ή και αυτόματα όταν απουσιάζει! Αισθητήρες κίνησης που θα σημαίνουν συναγερμό και θα σας αναφέρουν ακόμη και σε ποιό χώρο του σπιτιού συνέβη κάτι, αισθητήρες υγρασίας, CO, καπνού, ηχεία, μικρές οθόνες με πληροφορίες, έξυπνος φωτισμός, έξυπνες πρίζες, έλεγχος κατανάλωσης ενέργειας αλλά και συσκευές που θα αναγνωρίζουν τις ανάγκες και ελλείψεις του σπιτιού και θα κάνουν τα… ψώνια μόνες τους (online φυσικά)!

lg smartthinq (3) lg smartthinq (7)

Το οικοσύστημα SmartThinQ της LG είναι το μέλλον και το είδαμε σε μικρογραφία, με τα διάφορα μέρη του σπιτιού αλλά και τους αισθητήρες να ανάβουν κόκκινα, σε κάθε «συμβάν». Όλα μέσω ενός απλού πίνακα ελέγχου σε οθόνη αφής που μας επέτρεψε να ξεναγηθούμε και να δούμε ιδίοις όμμασι, πως πρέπει να είναι ένα smarthome!

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.