Οι 6 καλύτεροι τρόποι να κάνετε το μικρό σας σπίτι να μοιάζει ευρύχωρο

0

Για εμάς που έχουμε μικρά σπίτια, υπάρχουν κάποια εύκολα tips που θα δώσουν αμέσως την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Διαβάστε τα καλύτερα από αυτά, παρακάτω.

Λιγότερα αντικείμενα, περισσότερος χώρος

Είναι γνωστό ότι η μίνιμαλ αισθητική έχει το εξής θετικό: κάνει όλους τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Είναι πολύ απλό, όσο λιγότερα αντικείμενα έχουμε, τόσο περισσότερο φαίνεται καθαρά το σπίτι. Δεν «τραβάει» τίποτα την προσοχή μας και έτσι νομίζουμε ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Ήρθε η ώρα να πετάξετε πολλά από τα διακοσμητικά σας. Διαβάστε εδώ για τα πράγματα που θα ήταν καλό να ξεφορτωθείτε. 

Το φως κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος 

Οι ανοιχτοί τόνοι των χρωμάτων κάνουν το σπίτι πιο φωτεινό. Το φως κάνει τους χώρους μας να φαίνονται μεγαλύτεροι. Έτσι, επιλέξτε μεγάλα παράθυρα, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στο σπίτι και να τις έχετε συχνά ανοιχτές. Ακόμη, βάψτε τους τοίχους σε ανοιχτούς τόνους, ακόμη και σε λευκό χρώμα – είναι τόσο τάση φέτος.

Καθρέπτη, καθρεπτάκι μου 

Πολλοί καθρέπτες! Οι καθρέπτες κάνουν πολύ εύκολα κάθε χώρο να φαίνεται αμέσως μεγαλύτερος. Δίνουν στο μάτι την εντύπωση ότι υπάρχει και άλλος χώρος. Δίνουν έξτρα βάθος. Μην διστάσετε να υπερβάλλετε με τους καθρέπτες στο σπίτι σας. Κανένα πρόβλημα. 

Έξυπνη αποθήκευση

Εκμεταλλευτείτε όλα τα άδεια σημεία για να αποθηκεύσετε πράγματα. Κάτω από το κρεβάτι, πάνω από τις ντουλάπες, στο πατάρι, σε «νεκρές» γωνίες. Έτσι, θα ελαφρύνετε τον χώρο σας από τα πολλά αντικείμενα. Είπαμε, όσο λιγότερα αντικείμενα, τόσο μεγαλύτερος φαίνεται ο χώρος. 

Τακτοποιημένα 

Αυτό το τιπ είναι το πιο εύκολο. Εάν το σπίτι σας είναι συνεχώς τακτοποιημένο, θα φαίνεται και μεγαλύτερο. Μην το παραλείπετε.

Κρύψτε τα καλώδια 

Το είχατε σκεφτεί αυτό; Τα καλώδια δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχουν πολλά πράγματα. Έτσι, εάν τα κρύψετε με κατασκευές από γυψοσανίδα και άλλους πολλούς τρόπους, θα φαίνεται σαν να είναι άδειος ο χώρος. Ως αποτέλεσμα, θα φαίνεται το δωμάτιο μεγαλύτερο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.