Σπίτι μέσα στους ελαιώνες της Θάσου είναι ένας ύμνος στην ελληνική ομορφιά

0

Το λευκό χρώμα, οι ελαιώνες που το περιβάλλουν, τα πανιά, η αιώρα και τα έθνικ χαλιά είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που κάνουν το σπίτι να διαφέρει ήδη από την εξωτερική του εμφάνιση.

Το πανέμορφο αυτό σπίτι είναι ένα έργο της ομάδας Novalis Terra, η οποία ονόμασε την κατοικία Olion, ίσως εξαιτίας του κατάφυτου ελαιώνα που υπάρχει τριγύρω με ιστορία περίπου 500 ετών.

Η μίνιμαλ διακόσμηση τόσο μέσα όσο και έξω έχουν ως αποτέλεσμα η οικεία να δένει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον γύρω της, διαφέροντας από τα υπολοιπα νησιώτικα σπίτια στα οποία είμαστε συνηθισμένοι.

Σχετικά με το εσωτερικό, το σπίτι αποτελείται από δυο ορόφους, το ισόγειο περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, ένα wc και δύο υπνοδωμάτια. Στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με en-suite μπάνιο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο εσωτερικό εκτός από τις γήινες αποχρώσεις, είναι το πόσο ιδανικά δένουν τα ψάθινα έπιπλα και διακοσμητικά με το λευκό χρώμα, καθώς και τα έθνικ αντικείμενα που τον περιβάλλουν, δημιουργώντας έτσι ένα τέλειο και κομψό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, το λευκό χρώμα, το ξύλο, τα μεγάλα ανοίγματα και το στοιχείο νερού στοχεύουν στο να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική ιδέα, δημιουργώντας καθαρές επιφάνειες και ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αρμονικά μια μποέμ πολυτέλεια.

Εργο: Olion Villa AA
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Ark4lab of architecture
Αρχιτέκτονες: Γιώργος Τυροθουλάκης, Ευδοκία Βουδούρη
Εμβαδόν οικοπέδου: 1300 τ.μ.
Εμβαδόν κατοικίας: 100 τ.μ.
Περιοχή: Σκάλα Ραχωνίου, Θάσος
Φωτογράφος: Νίκος Βαβδινούδης, Χρήστος Δημητρίου

ΠΗΓΗ: [designhome]

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.