World of Samsung Event και… ελάτε να γνωρίσουμε το πως η A.I. αλλάζει τις οικιακές συσκευές!

0

H Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι.) αποτελεί αυτή τη στιγμή (δικαίως) το πιο «hot» τεχνολογικό trend που υπάρχει, καθώς ακούμε για αυτή… παντού. Όπως ήδη θα έχετε διαπιστώσει, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με τρομακτικούς ρυθμούς, καθώς οι εφαρμογές της Α.Ι. επαναπροσδιορίζουν την καθημερινότητα και τη σχέση μας με τον digital κόσμο, καθώς τα πάντα αλλάζουν γύρω μας με το να γίνονται πιο αυτοματοποιημένα, εύχρηστα και γρήγορα. Η Samsung που ως γνωστόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη και τη διάδοση της Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταμορφώνει και μετουσιώνει εδώ και μερικά χρόνια τις απλές καθημερινές ανάγκες σε.. υψηλή τεχνολογία, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη και συγχρόνως πιο εύκολη αλλά και συναρπαστική. Και η φιλοσοφία που ενσωματώνει η Samsung μέσω της πλατφόρμας «SmartThings» στις οικιακές, computing και mobile συσκευές της δεν χρειάζεται κάποιος να είναι tech guru και δεινός expert της τεχνολογίας για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει τη δυναμική των συσκευών του κορεατικού γίγαντα της τεχνολογίας που υποστηρίζουν την A.I.

Πρόσφατα, η Samsung μας κάλεσε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας στο πλαίσιο του World of Samsung event, για να μας ενημερώσει τόσο για τα νέα της προϊόντα που θα δούμε μέσα στο 2024, αλλά και για να μας επιτρέψει να ρίξουμε μια ματιά σε όλες εκείνες τις καινοτόμες τεχνολογίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και οι οποίες στοχεύουν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, κάνοντας μας να αισθανθούμε ότι βρισκόμασταν σε μια… A.I. Wonderland! Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε τον λευκό λαγό στο μονοπάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης;

It’s all about A.I.!

Αφήνοντας τη σειρά Galaxy S24 που ήδη έχει λανσαριστεί από τον προηγούμενο μήνα (και η οποία ως γνωστόν έχει σαρώσει σε πωλήσεις), οι άνθρωποι της Samsung μας ενημέρωσαν για το όλο το προϊοντικό line-up λευκών και μαύρων συσκευών που πρόκειται να δούμε μέσα στο 2024. Ξεκινώντας από τα λευκά, η Samsung αναμένει μέσα στη χρονιά ένα νέο BMF (ψυγείο – ντουλάπα) σε λευκό χρώμα, καθώς επίσης το νέο Family Hub, αλλά και πλήρη ανανέωση και αναβάθμιση των SKUs στα πλυντήρια BeSpoke σε όλες τις διαστάσεις.

Παράλληλα, ανανέωση θα έχουμε στο κομμάτι του visual display, καθώς μιλάμε για πλήρη αναβάθμιση του προϊοντικού «portfolio», πράγμα που σημαίνει καινούργιες τηλεοράσεις, soundbars, αλλά και το Music Frame. Ειδικότερα, αναφερόμενοι για την… «μουσική κορνίζα» της Samsung που γίνεται διαθέσιμη στην Ευρώπη μέσα στον Απρίλιο, αξίζει να τονίσουμε ότι παντρεύει τη μουσική με την εσωτερική διακόσμηση με τρόπο μοναδικό. Συγκεκριμένα, το Music Frame πρόκειται για ένα προσαρμόσιμο και ευέλικτο ηχείο, που σε επίπεδο design θυμίζει κορνίζα και συνεργάζεται άψογα με τη φιλοσοφία του SmartThings. Λειτουργεί είτε ως ανεξάρτητο ασύρματο ηχείο ενώ είστε με τηλεόραση Samsung και soundbar μέσω της λειτουργίας Q-Symphony, εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες του περιμετρικού surround ήχου και των μπάσων.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κ. Μάνος Μπαχλιτζανάκης, tech expert και ειδικός στο κομμάτι του TV training της Samsung Ελλάδος, o κορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας ότι ξεκίνησε με το Galaxy S24, το συνεχίζει με τα home appliances και τις home entertainment devices. Το όραμα της Samsung για το A.I. ουσιαστικά πατάει σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην ποιότητα που παρέχει το ίδιο το προϊόν (για παράδειγμα, στις τηλεοράσεις είναι η εικόνα ή στην κίνηση), ο δεύτερος σχετίζεται με την καθημερινότητα του χρήστη, όπου σε αυτό εντάσσεται το κομμάτι του Smart Things με τις A.I. λειτουργίες. Για παράδειγμα όταν ψήνετε ένα φαγητό και αυτό κινδυνεύει να καεί λόγω αφηρημάδας ή απροσεξίας, η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει δράση και ενημερώνει τον χρήστη και εν συνεχεία κλείνει τον φούρνο, ενώ σε ένα ψυγείο Family Hub σε περίπτωση που ένα φαγητό τείνει να χαλάσει, η A.I. πληροφορεί τον user για να το καταναλώσει (Vision A.I.). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται φυσικά και η οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον user να θέσει εκείνος το δικό του πρόγραμμα κατανάλωσης, προσαρμόζοντας αναλόγως και την συμπεριφορά της εκάστοτε συσκευής.

Ο τρίτος πυλώνας του A.I. στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μπαχλιτζανάκης, έχει να κάνει με το κομμάτι του accessibility (προσβασιμότητα) και ουσιαστικά αφορά στο πως η υψηλή τεχνολογία της Samsung μπορεί να βοηθάει κάποιους ανθρώπους με ιδιαίτερες ανάγκες να απολαμβάνουν τη χαρά που προσφέρουν τα προαναφερθέντα προϊόντα. Για παράδειγμα, στις τηλεοράσεις της Samsung υπάρχει μια αναβάθμιση των περιγραμμάτων αλλά και η δυνατότητα για αυτόματη μετάφραση (speech to text) για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όραση τους.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, οποιαδήποτε συσκευή της Samsung μας γλιτώνει από χρόνο, χρήμα και ενέργεια φιλτράρεται μέσα από την A.I. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η ρομποτική σκούπα Jet Bot A.I. Plus, η οποία χρησιμοποιεί τη Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναγνωρίζει τα αντικείμενα που μπορούν να μπλοκάρουν τη διαδρομή της, ενώ μάλιστα είναι εξελιγμένη που ανιχνεύει τα εύθραυστα αντικείμενα σκουπίζοντας ακόμη και στην περίμετρο τους, ενώ παράλληλα καθαρίζει… αθόρυβα σε σημείο να μην ενοχλεί το κατοικίδιο του χρήστη. Παράλληλα, οι υπόλοιπες συσκευές που ανήκουν στην οικογένεια BeSpoke αξιοποιούν στο maximum τα προτερήματα που τους χαρίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Στα πλυντήρια ρούχων, μια νέα αντλία κυκλοφορίας και το εξελιγμένο A.I. driven software συμβάλλουν έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εντυπωσιακή οικονομία, ξεπερνώντας την ενεργειακή απόδοση τύπου Α σε ποσοστό που αγγίζει το 40%! Μάλιστα, η ύπαρξη διαφορετικών αισθητήρων πάνω στους οποίους βασίζεται η λειτουργία ΑΙ Wash, δίνει τη δυνατότητα στο πλυντήριο ρούχων να προσαρμόζει την απόδοση, σύμφωνα με το φορτίο και τα ειδικά settings που έχει ορίσει ο χρήστης.

Ένα ακόμη παράδειγμα για το τι είναι ικανή να κάνει η A.I. μέσα στο οικοσύστημα των interconnected συσκευών της Samsung, το R&D τμήμα της κορεατικής εταιρείας έχει αυτή τη στιγμή στα «συρτάρια» του περισσότερες από 3.000 τεχνολογικές πατέντες που έχουν άμεση σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη! Σκεφτείτε μόνο ότι πριν από 10 χρόνια έμοιαζε σχεδόν «ακατόρθωτο» και με αποκύημα της επιστημονικής φαντασίας το να μιλάς σε μια mobile συσκευή και εκείνη να μεταφράζει real-time, ενώ πριν από 5 χρόνια οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας ενός νευρωνικού δικτύου φάνταζε με… πραγματικό άθλο και τεράστια πρόκληση για τους developers και τους software engineers. Τώρα κρατώντας ένα A.I. smartphone της Samsung μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας έναν διεθνή mobile «μεταφραστή» και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται καν σύνδεση στο Internet, καθώς η διαδικασία της μετάφρασης γίνεται on-chip!

A.I. Samsung TV: More sophisticated than… ever before!

Φυσικά μια συσκευή, η οποία προσφέρεται για τεράστια breakthroughs στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν είναι άλλη από την smart TV, η οποία αποτελώντας το επίκεντρο του διασυνδεδεμένου σπιτιού μετατρέπεται από μια “Smart” σε μια “Intelligent” device. H τεράστια γκάμα των Samsung TVs περιλαμβάνει μια σειρά από προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τις ανάγκες των users. Ειδικά μοντέλα όπως η The Frame και η Sero και με διαφορετικούς τύπους display, όπως OLED, Neo QLED και Micro LED με ανάλυση στα 4K και 8Κ, αποτελούν τις visual τεχνολογίες που η Samsung κάνει focus, λανσάροντας μέσα στο 2024 περισσότερους από 70 νέους κωδικούς. Μάλιστα, διψώντας διαρκώς για ακόμη μεγαλύτερη καινοτομία, η Samsung στην πρόσφατη CES αποκάλυψε την πρώτη transparent Micro LED, μια «διάφανη» τηλεόραση που μπορεί να μοιάζει όνειρο βγαλμένο από το μέλλον, όμως που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σε μερικά χρόνια η μορφή της τηλεόρασης θα είναι όπως ακριβώς την έχει οραματιστεί η Samsung.

Και παρόλο που η Samsung κατέχει αυτή τη στιγμή τα ηνία στον κόσμο των τηλεοράσεων, πιστεύει ότι πάντοτε υπάρχει περισσότερος χώρος για βελτίωση, για αυτό και συνεχίζει να βαδίζει στο μονοπάτι της εξέλιξης, το οποίο όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι διανθισμένο με ακόμη περισσότερο Α.Ι. Εξοπλίζοντας τα premium high-end μοντέλα της (Neo QLED 8K) με την καινοτόμο CPU, ΝQ8 AI gen 3, η Samsung θέτει νέα στάνταρ στο upscaling, κάνοντας content που μοιάζει ξεπερασμένο και άλλης εποχής να δείχνει «ολοζώντανο» και με crystal clear ποιότητα εικόνας. Προσφέροντας τη λειτουργία 8K AI upscaling Pro, το αναβαθμισμένο chip της Samsung που βρίσκεται στην καρδιά των 8Κ smart τηλεοράσεων της έρχεται φορτωμένο με 512 neural AI δίκτυα, τα οποία δουλεύουν «υπερωρίες» για να παρέχουν το πιο eye-candy και αψεγάδιαστο visual αποτέλεσμα.

Παράλληλα, οι λάτρεις των sports σίγουρα επωφελούνται παραπάνω, με την ύπαρξη του AI Motion Enhancer feature Pro, το οποίο εξαλείφει πλήρως την παραμόρφωση κινούμενων αντικειμένων όπως είναι η μπάλα για παράδειγμα. Για να καταλάβετε το πόσο intelligent είναι πλέον μια τηλεόραση της Samsung (που ανήκει στην προϊοντική γκάμα του 2024 και φέρει τον επεξεργαστή NQ8 AI gen 3), πλέον είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον τύπο του αθλήματος και αναλόγως να εφαρμόσει το κατάλληλο μοντέλο ανίχνευσης της μπάλας, βασιζόμενο σε τεχνικές deep learning. Στα plus προσθέστε και το upgraded ΑΙ Energy Mode, το οποίο αναλαμβάνει την ανάλυση του τριγύρω περιβάλλοντος και τη συμπεριφορά του χρήστη, προσαρμόζοντας ανάλογα το παραγόμενο αποτέλεσμα, ενώ δεν γίνεται να μην τονίσουμε το AI Auto Game Mode, το οποίο προσφέρει μια tailor-made εμπειρία παιχνιδιού στους φανατικούς gamers.

From Digital Transformation to… AI transformation!

AI τηλεοράσεις και monitors, next-gen home appliances, sophisticated συσκευές ήχου και mobile devices που ενσωματώνουν κορυφαία A.I. state-of-the art τεχνολογία, αν μη τι άλλο η Samsung γνωρίζει πολύ καλά εδώ και χρόνια να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της «πρωτοπορίας», καθώς δεν σταματάει στιγμή να καινοτομεί με λύσεις που αλλάζουν την καθημερινότητά του καταναλωτή και κάνουν κάθε πτυχή της πιο ευέλικτη, εύχρηστη και συναρπαστική. Τώρα με οδηγό την Α.Ι. μας ταξιδεύει σε ένα μονοπάτι που φτάνει στην τεχνολογική «Χώρα των Θαυμάτων», σε έναν κόσμο που η Τεχνητή Νοημοσύνη συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Κι εάν όλα αυτά που σας περιγράψαμε μπορούν να γίνουν στις αρχές του 2024 φανταστείτε τι θα δούμε το 2025! Ραντεβού λοιπόν στο World of Samsung 2025, με ακόμη περισσότερη τεχνολογία που προσαρμόζει και φέρνει το «αύριο» στο «σήμερα», κάνοντας την επιστημονική φαντασία να μοιάζει με… απτή πραγματικότητα!

Πάρτε μια γεύση από το World of Samsung στο video που ετοιμάσαμε για εσάς… 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.