Χαλούμι, ντοματίνια, ρίγανη και λίγο τσίλι συνδυάζονται για να φτιάξουν ένα εκπληκτικό δείπνο με ζυμαρικά μεσοβδόμαδα.
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά
- 250g ντοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
- 250g τυρί χαλούμι, κομμένο σε κύβους 1 cm
- 400g ντοματίνια σε κονσέρβα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 400g πένες, μαγειρεμένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Για τη σαλάτα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φύλλα ρόκας 75g
- 1 μαρούλι Little Gem, κομμένο στη μέση, τα φύλλα χωρισμένα, πλυμένα
- 75g άλλα φύλλα σαλάτας
- 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μέθοδος
- Για τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα ντοματίνια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι στο τηγάνι που ψήθηκαν οι ντομάτες και τηγανίστε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το τυρί χαλούμι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε τα ντοματίνια σε κονσέρβα και αφήστε τα να βράσουν, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα φρέσκα ντοματίνια και τη ρίγανη και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Για τη σαλάτα, χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα και το ξύδι μαζί σε ένα μπολ και μετά ανακατέψτε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
- Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζετε δίπλα τη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!