Ψάχνεις μια εύκολη, θρεπτική και λίγο… instagrammable ιδέα για το brunch ή το ελαφρύ σου γεύμα; Αυτή η συνταγή με αβοκάντο και αυγά στον φούρνο θα σε ενθουσιάσει! Θέλει λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και απογειώνεται με λίγο τυρί και ντοματίνια. Υλικά για 2 άτομα 2 ώριμα μεγάλα αβοκάντο (σε θερμοκρασία δωματίου), κομμένα στη μέση και …

Share:

Ψάχνεις μια εύκολη, θρεπτική και λίγο… instagrammable ιδέα για το brunch ή το ελαφρύ σου γεύμα; Αυτή η συνταγή με αβοκάντο και αυγά στον φούρνο θα σε ενθουσιάσει! Θέλει λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και απογειώνεται με λίγο τυρί και ντοματίνια.

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 ώριμα μεγάλα αβοκάντο (σε θερμοκρασία δωματίου), κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
  • 4 μικρά αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 4 κ.γ. κρέμα γάλακτος
  • 2 ντοματίνια κομμένα σε τεταρτημόρια
  • 20γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 πρέζες μπούκοβο (προαιρετικά για «καυτερή» ένταση)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα).
    Με ένα κουτάλι, άδειασε προσεκτικά 1 κουταλιά σάρκας από κάθε μισό αβοκάντο, απλώνοντας ομοιόμορφα και όχι σε βάθος. Κράτα τη σάρκα που αφαίρεσες – μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για γκουακαμόλε ή για να την απλώσεις σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο.
  2. Γέμισε τα αβοκάντο.
    Στήριξε κάθε μισό αβοκάντο σε ένα μπολάκι ή φλιτζανάκι για να μην αναποδογυρίσει. Αλατοπιπέρωσέ το, ρίξε 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος και σπάσε προσεκτικά μέσα ένα αυγό. Από πάνω βάλε λίγα κομματάκια ντοματίνι, λίγο τριμμένο τυρί, φρέσκο κρεμμυδάκι και μια πρέζα μπούκοβο.
  3. Ψήσε για 10–12 λεπτά.
    Μετέφερε τα γεμισμένα αβοκάντο σε ένα ταψί ή τοποθέτησέ τα σε θήκες για μάφιν, για να σταθούν καλύτερα. Ψήσε στη μεσαία σχάρα μέχρι να «δέσουν» τα ασπράδια, αλλά να παραμένει ο κρόκος ρευστός.
  4. Σέρβιρε αμέσως!
    Απόλαυσέ τα ζεστά, με έξτρα πιπέρι από πάνω ή με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι. Είναι ιδανικά για χαλαρά πρωινά, brunch με φίλους ή όταν θες κάτι διαφορετικό και υγιεινό.

Tip: Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο fancy, πρόσθεσε λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή φύλλα φρέσκου κόλιανδρου από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;