Ψάχνεις μια εύκολη, θρεπτική και λίγο… instagrammable ιδέα για το brunch ή το ελαφρύ σου γεύμα; Αυτή η συνταγή με αβοκάντο και αυγά στον φούρνο θα σε ενθουσιάσει! Θέλει λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και απογειώνεται με λίγο τυρί και ντοματίνια.
Υλικά για 2 άτομα
- 2 ώριμα μεγάλα αβοκάντο (σε θερμοκρασία δωματίου), κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
- 4 μικρά αυγά ελευθέρας βοσκής
- 4 κ.γ. κρέμα γάλακτος
- 2 ντοματίνια κομμένα σε τεταρτημόρια
- 20γρ. τριμμένο τσένταρ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 πρέζες μπούκοβο (προαιρετικά για «καυτερή» ένταση)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα).
Με ένα κουτάλι, άδειασε προσεκτικά 1 κουταλιά σάρκας από κάθε μισό αβοκάντο, απλώνοντας ομοιόμορφα και όχι σε βάθος. Κράτα τη σάρκα που αφαίρεσες – μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για γκουακαμόλε ή για να την απλώσεις σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο.
- Γέμισε τα αβοκάντο.
Στήριξε κάθε μισό αβοκάντο σε ένα μπολάκι ή φλιτζανάκι για να μην αναποδογυρίσει. Αλατοπιπέρωσέ το, ρίξε 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος και σπάσε προσεκτικά μέσα ένα αυγό. Από πάνω βάλε λίγα κομματάκια ντοματίνι, λίγο τριμμένο τυρί, φρέσκο κρεμμυδάκι και μια πρέζα μπούκοβο.
- Ψήσε για 10–12 λεπτά.
Μετέφερε τα γεμισμένα αβοκάντο σε ένα ταψί ή τοποθέτησέ τα σε θήκες για μάφιν, για να σταθούν καλύτερα. Ψήσε στη μεσαία σχάρα μέχρι να «δέσουν» τα ασπράδια, αλλά να παραμένει ο κρόκος ρευστός.
- Σέρβιρε αμέσως!
Απόλαυσέ τα ζεστά, με έξτρα πιπέρι από πάνω ή με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι. Είναι ιδανικά για χαλαρά πρωινά, brunch με φίλους ή όταν θες κάτι διαφορετικό και υγιεινό.
Tip: Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο fancy, πρόσθεσε λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή φύλλα φρέσκου κόλιανδρου από πάνω πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!