Αν σου αρέσουν οι ινδικές γεύσεις αλλά θέλεις κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τριγωνάκια σαμόσα, αυτή η πίτα είναι η τέλεια επιλογή.
Αν σου αρέσουν οι ινδικές γεύσεις αλλά θέλεις κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τριγωνάκια σαμόσα, αυτή η πίτα είναι η τέλεια επιλογή.
Αν σου αρέσουν οι ινδικές γεύσεις αλλά θέλεις κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τριγωνάκια σαμόσα, αυτή η πίτα είναι η τέλεια επιλογή. Ένα ζουμερό μείγμα από κιμά αρνιού, πατάτες και αρωματικά μπαχαρικά κλείνεται σε τραγανή ζύμη με κουρκουμά και ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσαφένια. Ιδανική για να τη βάλεις στο τραπέζι σαν κεντρικό πιάτο και να εντυπωσιάσεις!
Για τη γέμιση
Για τη ζύμη (hot water pastry)
Προσθέτεις τις πατάτες, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις σκεπασμένα για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τον αρακά, ανακατεύεις, και στο τέλος ρίχνεις το κορν φλάουρ για να δέσει. Βγάζεις από τη φωτιά, προσθέτεις τον κόλιανδρο και αφήνεις τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγεις το υπόλοιπο ζυμάρι, το βάζεις από πάνω σαν καπάκι και σφραγίζεις καλά τις άκρες. Κόβεις ό,τι περισσεύει, γυρίζεις τις άκρες προς τα μέσα και τις πατάς για να κλείσουν.
Μια πλούσια, αρωματική πίτα που συνδυάζει την ινδική κουζίνα με την ευρωπαϊκή παράδοση της πίτας. Θα την αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά!
Καλή απόλαυση!
Και μάθετε τα πάντα για τον κόσμο του σπιτιού!