Οι μπουκιές ψαριού ψήνονται στον φούρνο με μια τραγανή κρούστα από παρμεζάνα και αμύγδαλο, ενώ οι πατάτες γίνονται χρυσαφένιες και τραγανές χωρίς τηγάνισμα.

Αν θέλεις μια πιο ελαφριά εκδοχή του κλασικού fish and chips, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Οι μπουκιές ψαριού ψήνονται στον φούρνο με μια τραγανή κρούστα από παρμεζάνα και αμύγδαλο, ενώ οι πατάτες γίνονται χρυσαφένιες και τραγανές χωρίς τηγάνισμα.

Υλικά

Για τις πατάτες

  • 3 μεγάλες αλευρώδεις πατάτες (περίπου 750 γρ.), κομμένες σε κυδωνάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ψάρι

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 75 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 75 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού χωρίς πέτσα, όπως μπακαλιάρος ή γάδος, κομμένο σε μπουκιές περίπου 2,5 εκ.

Για το σερβίρισμα

  • Βρασμένος αρακάς ή ανάμεικτα λαχανικά
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C, στους 200°C στον αέρα. Στρώσε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό, άφησέ το να βράσει και πρόσθεσε τις πατάτες. Βράσε τες για περίπου 2 λεπτά, στράγγισέ τες και άφησέ τες για λίγα λεπτά ώστε να εξατμιστεί η υγρασία τους.

Επέστρεψε τις πατάτες στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε απαλά. Άπλωσέ τες στο ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω ή στο πλάι και ψήσε τες για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτύπησε το αυγό σε ένα μπολ.

Σε δεύτερο μπολ ανακάτεψε την παρμεζάνα, τα αλεσμένα αμύγδαλα, την πάπρικα, το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι.

Βάλε το αλεύρι σε ένα τρίτο μπολ.

Πέρασε κάθε κομμάτι ψαριού πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το χτυπημένο αυγό και τέλος από το μείγμα παρμεζάνας και αμυγδάλου, πιέζοντας ελαφρά ώστε να κολλήσει καλά η επικάλυψη.

Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και τοποθέτησε τις μπουκιές ψαριού δίπλα στις πατάτες.

Ψήσε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό, ενώ οι πατάτες θα έχουν γίνει τραγανές.

Σέρβιρε με βρασμένο αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά και φέτες λεμονιού για να στύψεις από πάνω λίγο πριν το απολαύσεις.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα και αγαπώ καθετί καινούργιο! Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σου. Είσαι έτοιμη για αυτό το ταξίδι;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *