Ακολουθεί μια συνταγή για γιουβέτσι, ένα παραδοσιακό πιάτο που φτιάχνεται με αρνί, κρεμμύδια και μανέστρα.
Συστατικά:
- 1 κιλό αρνί, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια μανέστρα
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- αλάτι, για γεύση
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το αρνί και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τη μανέστρα και ανακατεύουμε να αλείψει το λάδι.
- Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η μανέστρα και να απορροφηθεί το νερό, περίπου 20-25 λεπτά.
- Σερβίρετε το γιουβέτσι ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!