Απλά ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο που είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτή η συνταγή κάνει δύο γενναιόδωρες μερίδες ή τρία ελαφρύτερα γεύματα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να διπλασιαστεί.
Συστατικά
- 150g ζυμαρικά, κάθε είδους
- 150g μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες ή ½ μικρό κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
- 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 120g το καθένα), κομμένα σε κομμάτια περίπου 3cm
- καλή πρέζα αποξηραμένα νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 100ml διπλή κρέμα
- ½ μικρό λεμόνι, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε στο μισό ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 7–12 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τρία λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος των ζυμαρικών, προσθέτουμε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρεύουμε με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή το κρεμμύδι σε φέτες για 1-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3-4 φορές. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών (περίπου 100ml).
- Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά (προσθέτουμε επιπλέον νερό αν πήξει πολύ η σάλτσα.) Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα επιστρέφουμε στο τηγάνι. Προσθέστε την κρεμώδη σάλτσα σολομού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά.
Καλή απόλαυση!